3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakı'da İsrail protestosu

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlelere yönelik düzenlediği hava saldırısı Diyarbakır'da protesto edildi. 

Ulu Cami'de kılınan ikindi namazını müteakip, hava saldırısında hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra kalabalık İsrail'i protesto eden çeşitli pankart ve dövizlerle kent meydanında toplanarak sloganlar attı. Aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu grup, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail'i kınadı. 

Protesto gösterisinde grup üyeleri, adına bir açıklama yapan Mustazafder yönetim kurulu üyesi Ömer Çelik, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde bir soykırım
gerçekleştirdiğini söyledi. Başta ABD, Avrupa ve BM'nin destekleri olmadan İsrail'in katliamlarını bu kadar pervasızca yapamayacağını savunan Çelik, "Dün kıyılan canlardan en az onlar kadar, o zihniyetin işbirlikçileri de sorumludur. Herkes görevini muntazam bir şekilde yerine getiriyor. Maalesef görevini yapmayan biz Müslümanlarız. Bu sebeple zalimin zulmünü bitirmesini beklemiyor, ondan merhamet dilemiyoruz. Biliyoruz ki, Müslüman'ın Allah'tan başka, bizim bizden başka dostu yoktur. Ve yine biliyoruz ki, bu vahşet ancak Müslümanların yek vücut halinde karşı duruşuyla bitebilir" dedi. 

Çelik'in Filistinliler için dua etmesinin ardından grup, İsrail aleyhine slogan attıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 18:04:31
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 18:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?