3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır, kültür ve sanata doyacak

Tarihî ve kültürel zenginliğinden daha çok terör olaylarıyla adını duyduğumuz Diyarbakır, kültür sanat merkezlerinden birine ev sahipliği yaptı. Gazeteci-yazar Bejan Matur başkanlığında kurulan Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı (DKSV)'nın açılış kokteyline her kesimden insan katıldı. Açılışta konser veren dünyaca ünlü caz sanatçısı Azam Ali ve Niyaz Grubu, dinleyenleri büyüledi.

Vakfın, Deliller Hanı olarak bilinen Büyük Kervansaray Otel'deki açılışında konuşan Bejan Matur, DKSV'nin uluslararası kültür sanat etkinlikleri yapmak için kurulduğunu belirtti. Diyarbakır'ın Ortadoğu'nun en önemli şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Matur, şehrin dinamizminin Tebriz, Şam ve İsfahan gibi kültür merkezlerinden çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın bu canlılığının kültür sanat için inanılmaz zemin oluşturduğunu kaydeden Matur, "Biz bu potansiyeli değerlendirmek, bunun üzerindeki perdeleri kaldırmak, dünyaya tanıtmak, dünyadan sanatçıları buraya getirmek için çalışma yapıyoruz." dedi.

Vakfın açılış töreninde konser veren İran asıllı müzisyen Azam Ali de Diyarbakır'da olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Sesi ve müziği ile dinleyenleri mest eden Azam Ali, "Sizinle İngilizce konuştuğum için üzgünüm. Diyarbakır'da yaşanan terör olayları sebebiyle programı iptal etmem istendi. Fakat bunun yanlış olduğunu düşündüğüm için geldim. Dünyada kardeşleri ayırmak için bir dizi olay oluyor, fakat müzik tam tersine insanları birbirine bağlayan Allah'ın bir lütfu. Bunun vesilesiyle buluştuk." diye konuştu.

Kokteyle AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Vali yardımcıları Ahmet Aydın, Mehmet Yeşilbaş ve Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?