3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır bölge takımı olmak istiyor!

Bank Asya 1.Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor, bölgedeki tüm spor kulüplerini kucaklayarak yıllardır kendisi için kullanılan 'bölge takımı' unvanını hayata geçirmek istiyor.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, DİSKİSpor'un play-off'a yükselerek önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, "DİSKİSpor, İhsan Uğur başkanlığında 2 sezon önce 2. Lig'e çıkarak 1975-76 sezonunda 2. Lig'e çıkan Diyarbakırspor'un ardından 32 yıl sonra Diyarbakır'da 2. Lig'e çıkan ikinci takım oldu. Bu sezon ise kentimize play-off heyecanı yaşattı. Böylece Diyarbakırlılar, Türkiye'nin her yöresinden 9 takımı izleme imkanı bulacak. İnanıyorumki bu gelişme kentimizde futbolun daha da gelişmesini sağlayacak ve DİSKİspor da başarılı olarak bir üst lige çıkacaktır. Geliştirdiğimiz yeni bir slogan var; 'Diyarbakırspor Süper Lig'e çıksın, Diyarbakırspor'dan boşalacak Bank Asya 1. Lig'e de DİSKİSpor gelsin" diye konuştu.

Diyarbakırspor'un sadece Diyarbakır'ın değil tüm bölgenin takımı olduğunu belirten Başkan Yakut, yıllardır söylenen ancak hayata bir türlü geçirilmeyen 'bölge takımı' hüviyetini artık gerçeğe dönüştürmek istediklerini söyledi.

Öncelikle Diyarbakır takımları arasında koordinasyonu sağlamak gerektiğini ifade eden Başkan Yakut, "Amaç Diyarbakır'da ve bölgede sporu geliştirmekse bu işi yapan insanlar olarak birbirimize destek olmak zorundayız. Diğer takımlarımızın başarısı bizi mutlu eder ve geleceğimize ışık tutar, Diyarbakırsporlular da bundan mutluluk duyar. DİSKİSpor'un play-off mücadelesini nasıl desteklediysek, deplasman maçımız olmadığı takdirde Kayapınar Belediyespor ve Bağlar Vuralspor'un maçlarına da gideceğiz. Profesyonel kulüplerimiz, spor taban birliklerimiz ve kurumlarımızla iyi bir diyalog içerisinde olmak istiyoruz.

Diyarbakır takımları öncelikli olmak üzere bölgemizde bulunan bütün kentlerin takımlarıyla bu ilişki ağını geliştirmek amacındayız. Diyarbakırspor'u evin ağabeyi,
lideri, Diyarbakır ve bölge takımlarını ise evin kardeşleri olarak görüyoruz. Bunlara sporcu desteğinde de bulunmaya hazırız. Aynı şekilde onlardan iyi gelişim gösteren sporcuları da seve seve alırız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 12:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan yıldız IP: 88.227.9.xxx Tarih : 4.01.2009 14:25:53

slm ben bir d.bakırlı olarak bu işlere bir anlam veremıyorum?arkadaşlar bu takım biraz iyi şeyler yapmaya başlamıştı ama bazı kışılerce engelendiyinimi süyliyelimi yoksa bazı kışilerin tarafındamı engeledıyınımı süylüyelim artık yeter diyorum