3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır bombacısının inkarı

Diyarbakır'da  geçen ocak ayında 6’sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 66 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri iddia edilen 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Polat mahkemeye 13 sayfalık yazılı savunma sunarken, ‘Kamuoyunun bilgisine’ başlıklı el yazısıyla yazdığı açıklamasını da avukatı aracılığıyla basına verdi. Polat, saldınının failinin kendisi olmadığını öne sürdü.

Diyarbakır’da 3 Ocak 2008'de 6’sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 66 kişinin de yaralanmasın neden olan bombalı saldırının bir numaralı sanığı olan ve ‘Ülkenin bölünmez bütünlüğü aleyhine silahlı eylemlerde bulunmak’, ‘bombalı saldırı sonucu kasten 7 kişinin ölümüne neden olmak’ ve ‘adam öldürmeye tam teşebbüs’ suçlamasıyla 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, 65 yıl hapis cezası istenen Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla haklarında 10 yıla kadar hapis istenen 11 sanıkla ilgili davanın üçüncü duruşmasına, 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklar bombacı Erdal Polat ile akrabaları Mehdi Polat, Ayhan Turgut, Zeki Polat ve Mencile Polat ile tutuksuz sanıklar İrfan Polat, Fuat Polat, Meryem Polat, Fırat Altan, Celal Çelik, Leyla Polat hazır bulundu, tutuklu ağabeyi Murat Polat ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Erdal Polat mahkemeye heyetine 13 sayfalık bir yazılı savunma verdi. Polat ayrıca kendi el yazısıyla hazırladığı bir metni avukatı aracılığıyla basın mensuplarına dağıttı. ‘Kamuoyunun bilgisine’ başlıklı yazıda Polat, kendisine psikolojik işkence yapıldığını, bu olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde kendisinin olayın faili gibi gösterildiğini ileri sürüdğü açıklamada şöyle dedi:

“Bu olayı benim yaptığım yönünde ifade vermem için yoğun baskı uyguladılar. Yaşadıklarıma soruşturmayı yürüten savcı da tanıklık etmiştir. Ben gözaltında iken ifedem bile henüz alınmadan yalan ifadeler ve fotoğraflarım basına dağıtıldı. Doğru bir soruşturma yürütülmemiştir, olayın faili henüz açığa çıkmamıştır. Bu nedenle 10’u aşkın ailem ve akrabam benimle birlikte tutuklandı. Emniyet görevlileri, gözaltına alınan yakınlarımın serbest bırakılması karşılığında bu olayı kabul etmemi istediler. Olay yerine zorla götürülüp keşif yaptırıldı. Doğruların açığa çıkması için bu belirttiklerimi kamuoyuna duyurmak isterim.”

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 13:39:59
Güncelleme :27 Haziran 2008 Cuma 13:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.ali star IP: 78.183.204.xxx Tarih : 27.06.2008 23:51:31

bu gariban adam bende hiç bişeyden haberi yok bu sen yaptın demiş oda şaşkınlık alla ben mi yapmişim nezaman yapmişim ya bir zaman yapmişdir demişler baskıyla kabul etirmiş işte bu devletin işine akılermez olan diyarbakrlara oldu çok üzgünüm omarım bu tür olaylar bidaha olmaz.........