3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır gol sorununa çare arıyor

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor, hafta sonu evinde oynayacağı Kardemir Karabükspor maçında mutlak 3 puan hedefliyor.

Son haftalarda gol yollarında sıkıntı yaşayan yeşil-kırmızılı takım, kadroda gol kısırlığına çözüm ararken, Teknik Direktör Coşkun Demirbakan, Kardemir Karabükspor maçında 3 puanla ayrılacaklarını söyledi.

Diyarbakırspor, hafta sonu oynayacağı Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarını Teknik Direktör Çoşkun Demirbakan yönetiminde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Koşu ve kültür fizik hareketleriyle başlayan antrenmanda futbolcular çift kale maç yaptılar. Antrenmana sakatlıkları süren Hüseyin ve Barış katılmadı. Futbolcuların moralli olmaları dikkat çekti.

Teknik Direktör Çoşkun Demirbakan, sahalarında oynayacakları Karabükspor maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini belirterek, "Bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Taraftarlarımızdan ricamız pazar günü bizi yalnız bırakmasınlar. Alacağımız galibiyeti onlara hediye edip, yeni bir çıkış başlatacağız" dedi.

Öte yandan ligin en fazla forvet ve hücum oyuncusuna sahip takımların başında gelen Diyarbakırspor'un gol kısırlığı çekmesi taraftarlarını ve yönetimini üzüyor. Diyarbakırspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Dr. Abdurrahman Yakut, Diyarbakırspor olarak ligin en az gol atan 5 takımı arasında olmanın kendilerini üzdüğünü belirterek, "Yaptığımız transferde aldığımız oyuncular geçen sezon ligin en fazla gol atan oyuncuları arasındaydı. Coşkun Birdal 20, Emrah Bozkurt 11 ve Hüseyin Kartal 13 gole imza atmıştı.

Erhan Şentürk Galatasaray PAF ve milli takımda 9 gol kaydetmişti. Diyarbakırspor bu sezon oynadığı 8 maçta 7 gol atabildi. Geçen sezon takımın en fazla gol atan ismi olan kaptan Hüseyin ile Galatasaray'daki görevinin aksine Diyarbakırspor'da daha çok forvet arkası olarak forma giyen Erhan Şentürk'ün 1'er golü bulunuyor. Geçen sezon oynadıkları takımlarda 56 gole imza atan gole imza atan golcü oyuncular maalesef takımımızın ilk 8 haftada yaşadığı gol sorununa çare olamadı. Forvetleri bizden iyi olmayan bazı rakiplerimiz bizim attığımız gollerin iki katını attılar. Yönetim olarak teknik heyetimizle ve futbolcularımızla görüşeceğiz. Gol alanlarında daha etkili olmalarını isteyeceğiz. Biz futbolcularımıza güveniyoruz bu haftadan başlamak kaydıyla gol sayımızı artıracaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

Bu arada Diyarbakırspor Genel Kaptanı Salih Akçadağ, kulüplerine gelir getirmek için Atatürk Stadı'na reklam verilmesi için çağrıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?