3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır Nevruz'a hazırlanıyor

Demokratik Toplum Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından organize edilen 2008 Nevruz Kutlamaları hazırlıkları sürüyor. Demokratik Toplum Partisi Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Nevruz hazırlıkları ile ilgili yapılan basın toplantısında, Nevruz'da bir sorun çıkmayacağını belirterek, "Karakol bizim karakolumuz, halk bizim halkımızdır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde "Nevruz 2008" toplantısına, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, DTP İl Başkanı Necdet Atalay, İl Başkan Yardımcısı ve Tertip Komitesi Başkanı Ali Şimşek ve çok sayıda partili katıldı. Yeni Nevruz alanındaki kutlamalara resmi izinin çıktığını belirten DTP İl Başkanı Atalay, cuma günü 2008 Nevruz'unu büyük bir coşku ile kutlayacaklarını söyledi. Atalay, "Bütün hazırlıklar tamamlandı. Son 7 yıldır Nevruz fuar alanında kutlanmaktaydı. Fuar alanındaki çalışmalar ve yerin küçük olması nedeniyle Zümrütkent'teki yeni Nevruz alanı için Valiliğe başvurduk. İlk etapta Valilik olumsuz cevap vermişti. Sayın Vali ile görüşmelerimiz oldu. Çeşitli endişeleri söz konusuydu. Yapılan görüşmelerde aklın yolunu bulduk ve izin çıktı. Yeni Nevruz alanı kente yakın olduğu için daha avantajlı. Hazırlıklarla ilgili bütün analizler yapıldı. Platform, elektrik, su, tuvalet olmak üzere herşey hazırlandı. Nevruz'un coşkulu, güvenli geçeceği beklentisi içindeyiz" dedi.

Daha sonra İl Başkan Yardımcısı Tertip Komitesi Başkanı Ali Şimşek ise Nevruz hazırlıkları ile ilgili teknik bilgi verdi. Nevruz'da 2 bin kişinin güvenliği sağlayacağını belirten Tertip Komitesi Başkanı Şimşek, "20'sinde bir prova yapacağız. Nevruz gününde herşey hazır olacak" dedi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Selehattin Demirtaş, gazetecilerin "karakol kalabalık tarafından taşlanır mı?" sorusuna, herhangi bir sorun olmayacağını ifade ederek, "Karakol bizim karakolumuz, halk bizim halkımızdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 13:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?