3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır ÖSS'ye hazır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı, 15 Haziran günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na girecek (ÖSS) öğrencilerin ulaşımını sağlamak amacıyla sınav merkezlerinin yoğun bulunduğu alanlara ek sefer koydu.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Hikmet Altuğ, toplu taşıma sistemi içinde bulunan araçları hafta sonu yapılacak ÖSS için tam kapasite ile çalıştıracaklarını açıkladı. Altuğ, yaptığı açıklamada Üniversite-Üçkuyu arasında bir araç çalıştığını ancak Süleyman Demirel Kampüsü ve civarında okul yoğunluğu bulunduğunu, bu nedenle bu güzergaha 3 ek sefer koyduklarını bildirdi. Altuğ, aynı şekilde 500 Evler-Dağkapı-Üniversite güzergahında 4 sefer bulunduğunu, buna 2 ek sefer eklediklerini söyledi. Şehitlik-Üniversite ve Şehitlik-Tekel yönünde bir sefer bulunduğunu ifade eden Altuğ, bu güzergahta da 2 ek sefer koyduklarını belirtti.
Sınavın yapılacağı gün öğrenci hareketlerinin yoğun olarak yaşanacağı merkez olan Dicle Üniversitesi Kampüsü'ne de kentin değişik noktalarından 16 araçla toplu taşım hizmeti verileceğini bildiren Altuğ, kentin yoğun yerlerinde görevli eleman bulunduracaklarını ve bu elemanların ulaşım konusunda öğrencilere rehberlik edeceğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?