3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır yağmura yakalandı

Diyarbakır'da kurak bir sezonun ardından etkili olan yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Hava sıcaklığında ani düşüşler yaşanırken, yöredeki vatandaşlar sağanak yağışa hazırlıksız yakalandı. Sabah saatlerinde etkili olan yağmur günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken bazı vatandaşların yağmura aldırış etmemesi dikkat çekti.

Yağış azlığı nedeniyle kurak bir sezonun yaşandığı Fırat ve Dicle havzasındaki bereketli topraklar bu yıl ilk kez yağmurla tanıştı. Hava sıcaklığının 35 derecelerde hissedildiği Diyarbakır'a aylar sonra düşen yağmur çiftçilerin yüzünü güldürürken birçok vatandaş sağanak yağışa hazırlıksız yakalandı. Sabah saatlerinde kent merkezinde etkili olan yağmur araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Birçok caddede su birikintileri oluşurken metrekareye yaklaşık 8.5 kilogram yağmur düştü. Devlet Meteoroloji İşleri Diyarbakır Bölge Müdürü Timur Dağoğlu, sağanak yağışların akşam itibari ile son bulacağını Cuma gününden başlamak üzere özellikle Cumartesi ve Pazar günülerinde yağış beklediklerini söyledi. Yağış sezonunun başladığını ifade eden Dağoğlu, 20 derecelere kadar düşecek olan hava sıcaklığına karşı vatandaşlara mevsime uygun kıyafetler giymeleri gerektiği uyarısında bulundu.

DUA ETTİK YAĞMUR YAĞDI

Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar yağmura hazırsız yakalanırken daha tedbirli olan vatandaşların ise şemsiye ile dışarı çıktıkları görüldü. Bazı vatandaşlar ise kendini yağmura teslim etti. Yağmura hazırsızlık yakalandığını ifade eden Ekrem Çelik isimli genç, "Yağmur yağacağını düşünmüyorduk. Dışarı çıktık maalesef yağmur yağdı. Bu durumdan şikayetçi değiliz, çünkü her gün yağmur için dua ediyorduk. Allah dualarımızı kabul etti, yağmur yağdırdı" dedi.

Yağmur sevinciyle sokağa çıkan 82 yaşındaki Mehmet Demir isimli vatandaş ise kendini her günden daha zinde hissettiğini belirtti. Yaşamı boyunca birçok kıtlık gördüğünü ifade eden Demir, "Ben çok kıtlık gördüm, Allah kimsenin başına getirmesin. Bu yıl çok kuraklık oldu ekinler tarlada kurudu, bu beni çok korkuttu. Yağmur için her gün dua ediyorduk. Öyle çok sevindim ki kendimi yağmura teslim ettim. Islanmaktan korkmuyorum yeter ki yağmur yağsın" şeklinde konuştu.

Diyarbakır kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmurun akşama kadar sürmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?