3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a 155 milyon YTL ödenek

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, GAP Eylem Planı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığı günden itibaren ilde kullanılmak üzere 155 trilyon YTL kredi geldiğini söyledi.

Vali Mutlu, ''Türkiye artık 10 yılda biten işleri çoktan aştı. Türkiye artık projelerini 1 yılda 2 yılda bitiriyor'' dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'ın Silvan ilçesine giden Vali Hüseyin Avni Mutlu, bölgeye yapılan yatırım ve GAP Eylem Planı hakkında bilgi verdi. Vali Mutlu GAP Eylem Planı'nın açıklanmasının hemen ardından Diyarbakır'da 25 milyon YTL'lik bir kredi kullanıldığını belirterek, "Bu yıl Türkiye 5 yılda, 10 yılda biten işleri çoktan aştı. Türkiye artık projelerini 1yılda 2 yılda bitiriyor. GAP gibi bölge itibariyle bakıldığında 4-5 yıla sığdıracak kadar güçlü ve hızlı çalışan bir ülke haline geldi. Bizim temennimiz bu sayıların artması. GAP Eylem Planımız var. Bu GAP Eylem Planımız içerisinde, Silvan Barajı ve sulama kanalları önümüzdeki yıl dev projeyle Silvan'a can verecek ve Silvan'ın yıllarca suya hasret bekleyen, bu verimli toprakları suyla buluşacak. Şu anda yürümekte olan proje kapsamında da sadece GAP Eylem Planı açıklandığı tarihten itibaren, ilimize 25 milyon YTL kullanılan kredi var. 130 milyon YTL tahsil edilen kredi var. Bunlar dev projeler, sadece projenin açıklandığı, tarih olarak Mayıs ayından itibaren, 4-5 aylık süre içerisinde, GAP Eylem Planı ile ilgili diğer, Diyarbakır iline yönelik gönderilen para miktarı, yani kasaya girenden bahsediyoruz; bunun 55 milyon YTL'si ağırlıklı olarak Devlet Su İşleri (DSİ) olmak üzere ve diğer kurumlarımız kullanmışlardır. Yani birileri bu memlekette iş yok, efendim yatırım yok, vesaire derken, bu rakamları çok iyi değerlendirmek zorundalar. Sadece Silvan'da yatırımların toplam tutarı, 75-80 milyon YTL'yi buluyor. Bunların hepsi insanlarımıza hizmet, aş, iş sağlanmak için yapılan işlerdir. Projelerde bir hesap ettim, sadece şu projelerde çalışan insan sayısı ne kadar diye; şu faaliyetlerde çalışan insan sayısını hesapladığımızda 500 kişiye yakın insan çalışıyor. Biz insanımızın huzuru, mutluluğu, kalkınması için en derin meselemiz olan iş, aş meselesinde, devlet olarak, kamu görevlileri olarak, hükümetin tahsis etmiş olduğu kaynakları insanlarımız vatandaşlarımıza ulaştırma noktasında süratli çalışmamızı sürdüreceğiz ve bu bölgede iş, aş bekleyen insanımıza bunun dışında, başka yollar gösteren ve bu memlekette sevgi ve hizmet yerine nefretti, farklı şeyleri ifade edenlere, bizim yolumuz sevgi yoludur, hizmet yoludur demeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan 202 kilometrelik Kral Kızı sulama kanalı için 70 milyon YTL'nin geldiğini ve müteahhit, işe başladığı taktirde parayı teslim edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?