3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a 3 yeni park

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi 'Yeşil Bir Kayapınar' sloganıyla başlattığı park yapım çalışmaları kapsamında tamamladığı M. Sıddık Tayınlamak Parkı'nın açılışını 17 Nisan günü gerçekleştirilecek.

2007 yılında 60 bin metrekare aktif yeşil alanı Diyarbakır'a kazandıran Kayapınar Belediyesi park yapımını aralıksız olarak sürdürüyor. Üç yeni parkın yapımına başlayan Kayapınar Belediyesi M. Sıddık Tayınlamak Parkı'nın açılışını da 17 Nisan günü gerçekleştirilecek.

Kayapınar Belediyesi tarafından Yılmaz Güney Caddesi Cizrelioğlu Lisesi karşısında 5 bin metrekare, Yılmaz Güney Caddesi Metropol Sitesi karşısında 4 bin metrekare, Gaziler son durak Bahçelievler üstünde ise 2 bin 500 metrekare büyüklüğünde üç parkın yapımına başlandı. Gaziler son durakta yapılan parka bir adet de basketbol sahası da yapılarak gençlerin ve çocukların hizmetine açılacak. Kayapınar Caddesi altı, Maden Sitesi karşısında bulunan, arsası belediyeye ait bir park ise vatandaş ve belediye işbirliğiyle tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu. Kayapınar Belediye Meclisi tarafından M. Sıddık Tayınlamak ismi verilen parkın açılışı ise 17 Nisan 2008 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Sorumlusu Askeri Kelekçiler, park yapım çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü belirterek, "Bölgemizde bulunan tüm yeşil alan bölgelerinin düzenlemelerini bir program çerçevesinde yapmayı hedefliyoruz. Hedefimiz Yeşil bir Kayapınar, Yeşil Diyarbakır'dır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 17:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?