3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a hava ambulansı geliyor

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Ergani yolu üzerinde yapılan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gezen mahalle muhtarlarına şehre hava ambulansı geleceği müjdesini verdi.

Ergani yolu üzerinde yapımı tamamlanan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gezerek, Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat'tan bilgi alan 20 mahalle muhtarı, hastaneye hayran kaldı. Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından özel bir şirkete yaptırılan, Diyarbakır 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılması için çalışmalar son sürat devam ediyor. 20 mahallenin muhtarı hastaneyi gezerek İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat'tan bilgi aldı. Sabah saatlerinde Dr. Kubat'ı makamında ziyaret eden muhtarlar daha sonra 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek, burada Kubat'tan hastaneyle ilgili bilgi aldı. Kubat, yeni yapılan hastanenin üniversite hastanesine eş değerde olduğunu belirterek, vatandaşların burada daha rahat bir sağlık hizmeti alacağını belirtti. 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Sağlık Müdürü Kubat, "Yeni yapılan bu hastanelerde odaların bir bölümü tek, bir bölümü ise çift kişilik olacak. Yatarak tedavi görmesi gereken hasta, refakatçisi ile birlikte daha rahat bir ortamda sağlık hizmeti alacak. Vatandaş hiçbir şekilde bir mağduriyet yaşayamayacak, ayrıca Devlet Hastanesi ek binası poliklinik hizmeti vermeye devam edecek" dedi.

Hastane gezisi sırasında muhtarların hava ambulansına ilişkin sorusu üzerine Sağlık Müdürü Dr. Kubat, "Bakanlığımız tarafından alınan yeni hava ambulanslarımız şu anda bazı illerimizde hizmet vermeye devam ediyor. Kentimizde bunun çalışmaları tamamlandı, herhangi bir aksilik olmadığı takdirde hava ambulansımız 20 güne kadar gelecek" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?