3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a nöroloji merkezi

Türkiye'nin nöroloji dalındaki 7'nci dal merkezi Diyarbakır'da hizmete açıldı.

Diyarbakır'ın bölgesinde sağlık merkezi konumuna geldiğini ifade eden Nöron Tıp Dal Merkezi Müdürü Zülfü Dağdelen, "Ben inanıyorum ki Irak, İran ve Suriye'den olmak üzere çok sayıda hasta tedavi için Diyarbakır'a gelir. Bu da bölgedeki çok sayıda kişiye iş imkanı sağlar'' dedi.

Türkiye'nin 7. dal merkezini Diyarbakır'da açtıklarını belirten Zülfü Dağdelen, merkezde ikisi yardımcı doçent olmak üzere toplam 4 hekimin görev yaptığını söyledi. Daha önce bölgedeki hastaların nöroloji dal merkezlerinden yararlanmak için Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'ya gitmek zorunda kaldığını bildiren Nöron Tıp Dal Merkezi Müdürü Zülfü Dağdelen, şöyle devam etti:

''Eskiden hasta ve yakınları tedavi için bu kentlerimize zorunlu olarak gidiyordu. Bu gidişler hasta için maddi olarak büyük yük getiriyordu. Hatta yoksul vatandaşlar parası olmadığı için gidemiyor, bu nedenle tedavilerini yaptıramıyordu. Ama artık merkezimiz sayesinde hastalarımız büyük kentlere gitmeden Diyarbakır'da kolaylıkla tedavi olabilecek. Bu yükten kurtuldular.4 hekimin yanı sıra merkezimizde 30 personel görev yapıyor. Bin 300 metrekarelik alana sahip merkezimizde EEG ve EMG ile sprial tomografi bulunuyor. Ayrıca uyku laboratuarı oluşturmaya başladık.''

Dağdelen, Diyarbakır'ın son dönemlerde kurulan devlet ve özel hastane ve dal merkezleriyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sağlık merkezi haline geldiğini belirterek, ''Diyarbakır'ın bölgedeki konumu sağlık açısından her geçen gün artıyor. Buradaki sağlık merkezlerinin oluşturulması için özel teşvik uygulanmalıdır. Böyle bir uygulama yapılırsa Diyarbakır'da sağlık turizmi gelişir. Başta Irak, İran ve Suriye'den olmak üzere çok sayıda hasta tedavi için Diyarbakır'a gelir. Bu da bölgedeki çok sayıda kişiye iş imkanı sağlar'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?