3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a örnek cadde

Yerel seçimlere kısa süre kala büyük hizmet atağı başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kente 'Örnek cadde' yapıyor. Şehrin dört bir yanında süren çalışmaları bizzat denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, harç yapıp vatandaşların sorunlarını dinliyor.


Büyükşehir Belediyesi, Ali Emiri Caddesi'ni yağmur suyu drenaj sistemi, asfaltı, engellilerin kullanımı için özel kaldırımıyla örnek bir cadde olarak düzenliyor. Yerel seçimlere kısa bir süre kala belediye hizmetlerinde adeta seferberlik başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kurmaylarıyla birlikte çalışmaları denetliyor. Ali Emiri Caddesi'ndeki kaldırım düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Baydemir eline aldığı kürekle işçiler ile birlikte çalıştı. Görme engelli vatandaşların görüşleri alınarak engellilerin rahatça kullanabileceği bordürler döşenen Ali Emiri Caddesi'ndeki çalışmaların çok yakın zamanda tamamlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Baydemir, görme engellilerin kimseden destek almadan rahatça yürüyebileceklerini söyledi. Çalışan işçileri öperek kutlayan Baydemir eline aldığı kürek ile çalışmalara bizzat katıldı.


Esnafın sorunları ile bizzat ilgilenen Baydemir, sokakta radyo dinleyen bir çocuğun ilgisi üzerine radyonun bir kulaklığını alıp, "Telli Turnam parçasını dinliyor" diyerek çocuğu sevmeyi de ihmal etmedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?