3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a yeni sağlık merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karne sormadan sağlık hizmeti verecek olan İ. Halil Kaya Ana-Çocuk Sağlığı Merkezi açılıyor.


Sağlık karnesi, yeşil kart gibi herhangi bir sağlık güvencesine sahip olmayan yurttaşların gidebileceği ücret talep etmeden sağlık hizmeti verecek olan İ. Halil Kaya Ana-Çocuk Sağlığı Merkezi hizmete giriyor. Şehitlik semtinde 3 katlı olarak inşa edilen İ. Halil Kaya Ana- Çocuk Sağlığı Merkezi’nde bir ambulans, bir gezici sağlık otobüsü, doktor, laborant, hemşire, röntgen teknikleri ve sağlık memurlarından oluşan 30 personeli ile ücretsiz hizmet verilecek.

Sağlık Merkezi’nde poliklinik, acil poliklinik, ana-çocuk sağlığı, mamografi ve röntgen, gezici sağlık araçları ile sağlık taramaları, sünnet etkinlikleri ve şölenleri, aşı, laboratuar, evde sağlık eğitimi, ambulans ve hasta nakil gibi hizmetler sunulacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir asıl hedeflerinin bugüne kadar daha fazla ihmal edilmiş köy ve ilçelerden gelen yurttaşlar olduğu için sağlık merkezini ilçe otogarına yakın kurduklarını belirterek 28 Mart Pazartesi günü saat 18:00’da herkesi açılışa davet etti.

..
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 12:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?