3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 19 Mayıs coşkusu

Diyarbakır'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Renkli geçen kutlamalara yabancı turistlerin büyük ilgi göstermesi dikkat çekerken, gösterileri izleyen yaklaşık 5 bin kişi Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin karate gösterine büyük ilgi gösterdi. Tören bitişinde askerler birliklerine şehir merkezinde marş temposunda yürüyerek dündüler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Atatürk Stadyumu'ndaki etkinlikleri Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, çok sayıda davetli ve yaklaşık 5 bin vatandaş izledi.

Tören açılışında Vali Hüseyin Avni Mutlu, Korgeneral Bekir Kalyoncu ve Belediye Başkanı Osman Baydemir törene katılanları selamladı. Diyarbakır'daki '19 Mayıs' etkinliklerinde, Güneydoğu Anadolu'nun tarihi mekanlarını gezmek için kente gelen turistler dikkat çekti. Yabancı turistler sıcaktan korunmak için başörtüsü takarken, askerler ise tören geçişi yapan polisleri alkış yağmuruna tuttular. Daha sonra ilköğretim öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. Tören sonunda Ali Gaffar Okkkan Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin karate gösterileri büyük alkış aldı.

ASKERLER ŞEHİR MERKEZİNDE MARŞ TEMPOSUNA UYGUN ADIMDA YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Törende görev alan askerler birliklerine Diyarbakır caddelerinde marş temposunda yürüyerek döndüler. "Her Şey Vatan İçin, Her Türk Asker Doğar, Vatan Sana Canım Feda, Türk Öğün Çalış Güven" temposuna uygun adımda yürüyen askerlere vatandaşlar alkışlarlarla destek verdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?