3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da törenlerle kutlandı.

Tören sonrası askerlerin Diyarbakır caddelerinde marş okuyarak geçmesi vatandaşlardan alkış aldı.

Diyarbakır'daki kutlamaların ilk bölümünün yapıldığı Anıt Park'ta Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ve Belediye Başkan Vekili İhsan Uğur, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Kutlamalar daha sona Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikle devam etti. Atatürk Stadyumu'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Mutlu, Korgeneral Kalyoncu ve Belediye Başkan Vekili Uğur'un çocukların bayramını kutlamasıyla sürdü. Kutlamalar sırasında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yıldızhan, Türk milletinin binlerce yıl tarihin süzgecinde hür ve bağımsız yaşamış olan bir millet olduğunu belirterek, "Türk Milleti, 88 yıl önce kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yönetiminde ve Atatürk'ün önderliğinde istiklalimizin ebediliğini, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğümüzü cihana haykırmıştır. Şu nokta kesinlikle bilinmelidir ki, devletimizin tek gerçek temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisimizdir ve devlet olarak kazandığımız bütün zaferlerin temel dayanağı milletimizin milli birlik ve beraberlik ülküsüdür" dedi.

Kutlamalarda daha sonra öğrenciler tarafından tören geçişi yapıldı. Geçişin ardından, 1 ay boyunca hazırlanan öğrenciler, gösterilerini sergiledi. Öğrencilerin programı beğeniyle izlenirken, folklor gösterileri de büyük alkış aldı.

Törenin bitmesinin ardından askeri birlik Diyarbakır caddelerinde ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'', ''Akan Kan Bayrak İçin'', ''Vatan Sana Canım Feda'' sloganları ile geçiş yaptı. Geçiş sırasında caddedeki vatandaşlar askerlere sevgi gösterilerinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?