3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 29 Ekim coşkusu

Geniş güvenlik önlemleri altında geçen Diyarbakır'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Törenlere DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Osman Baydemir katılmazken, belediyeyi temsilen törene katılan Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, komutanlar ile tokalaştı. Askeri araçların geçit törenine F-16 savaş uçakları eşlik ederken tören sonrası uygun adımda yürüyen askerler, "Ne Mutlu Türküm" şeklinde tempo tuttu.

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü Türkiye'nin batısında olduğu gibi doğusunda da coşkuyla kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Diyarbakır'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Valilik önünde yapılan Cumhuriyet bayramı etkinliklerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, 2. Hava Kuvvet Komutanı Ramis Arslan, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Nihat Kökmen, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, AK Parti Milletvekili Osman Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir törenlere katılmazken belediyeyi temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç törende hazır bulundu. Tören öncesi çocuklara Türk bayrakları dağıtılırken izdiham oluştu.

Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, terör örgütlerine göndermelerde bulunarak, "Onlar diyorlar ki; sevgi yerine nefret, kardeşlik yerine ayrılık bu şehre hakim olsun. İş arayan işsiz, aş arayan aşsız, yol arayan yolsuz, huzur arayan huzursuz, refah arayan yoksul ve su bekleyen topraklar susuz kalsın istiyorlar. Ey gül şehri Diyarbakır merak etme. Üzerine atılmak istenen kara örtüyü yırtıp atacak, seni sevgiyle sarıp büyütecek ve koruyacak hemşerilerin ve devletin buna asla fırsat vermeyecek. Diyarbakır insanının temiz, sevgi dolu yüreğine hüzün ve hatta korkuyu layık görenlere, iş adamına, tüccarına, esnafına, gencine, kızına, erkeğine, kadınına tehditler savuranlara şüphe yok ki, Diyarbakırlılar da elbet cevap verecektir" dedi.

ASKERLER DİYARBAKIR SOKAKLARINI VE CADDELERİNİ İNLETTİ

Askerlerin ve polislerin geçit töreni vatandaşlar tarafından büyük alkış toplarken, 4 adet F-16 savaş uçağı tören alanının üstünden uçuş yaptı. Askerler tören sonrası birliklerine dönerken, "Her Türk Asker Doğar'', ''Vatan Sana Canım Feda'' ve, ''Ne mutlu Türküm Diyene" temposu eşliğinde kentin sokaklarını ve caddelerini adeta inletti. Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, tören sonrası komutanlar ile tokalaşarak bayramlarını kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Helin Ersöz IP: 78.165.60.xxx Tarih : 29.10.2008 17:11:54

Ben bu sabah VALİLİĞİN önünde yapılan cumhuriyet bayramı kutlamalarına katıldım.Bu bayram her bayramdan daha güzel.Valimiz(Diyarbakır) Hüseyin Avni Mutlu geldi. Ben bu kutlamada çok mutlu oldum.Tüm Türkiye'nin ''Cumhuriyet Bayramını'' Kutlarım...