3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da aşk cinayeti

Diyarbakır'da bir kişi eski sevgilisinin eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.

Şüpheli şahıs hakkındaki tutuklama kararı eski sevgilisiyle özel görüşmelerde kullandığı SİM kartla yaptığı görüşmeleri hatırlamadığını söylemesi üzerine alındı.

Diyarbakır'da eski sevgilisi ve aynı zamanda teyzesinin kızı olan M.A. için, M.A.'nın eşi H.A.'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan R.D., özel görüşmeler yapmak için M.A.'ye aldığı ileri sürülen ve M.A. ile özel görüşmelerde kullandığı telefon numarasından olaydan bir gün önce yaptığı telefon görüşmelerini hatırlamadığını söylemesi üzerine tutuklandı.

H.A.'nın cesedi, Dicle Nehri kenarında 2007 Ekim ayında başına ve göğsüne yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldükten sonra mermi çekirdeği avucuna sıkıştırılmış şekilde bulunmuştu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, olay yerinde delilleri topladıktan sonra soruşturmayı derinleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, cinayete kurban giden 4 çocuk babası H.A.'nın eşi M.A.'nın ifadesine başvurdu. M.A., eşinin olay akşamı Beşiktaş-Galatasaray maçını izlemek için Huzurevleri semtindeki bir kahvehaneye gittiğini söyledi. Polis kahvehanede yaptığı araştırmada maktul H.A.'nın, R.D. ile birlikte maçı izledikten sonra kahvehaneden çıktığı bilgisine ulaştı. R.D. ve M.A.'nın telefon görüşmesi dokümanlarını çıkaran polis, R.D.'nin teyzesi kızı olan M.A. ile özel görüşmeler için 1 yıl önce SİM kartı aldığını tespit etti. Gözaltı sorguları ardından serbest bırakılan R.D. ve M.A. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun, "Tasarlayarak adam öldürmek ve adam öldürmeye azmettirmek" maddeleri uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AİLESİNDEN İSTEDİ

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz sanıklar R.D. ve M.A. ile avukatları hazır bulundu. M.A. ifadesinde, "H.A. ile 9 yıllık evliyiz ve 4 çocuğumuz var. H.A. ile evlenmeden önce teyzemin oğlu R.D. beni ailemden istedi, ancak ailem vermedi. H.A. ile evlendikten sonra R.D. de bir akrabamızla evlendi. 2 yıl sonra eşimin samimi arkadaşı olan R.D. akrabam olduğu için bize gelip gitmeye başladı" dedi.

ÖZEL GÖRÜŞME İÇİN ÖZEL HAT

Şüpheli M.A.'ye, R.D.'nin aldığı SİM kart ile yalnızca R.D. ile görüştüğünün ve olaydan bir gün önce söz konusu hattan R.D. ile 5 görüşme yaptığının hatırlatılması üzerine M.A., "Bana özel hat almıştı. Bu numarayla yalnızca R.D. ile görüşüyordum. R.D. birkaç kez beni sevmeye devam ettiği yönünde cümleler sarf etti. Ayrıca telefonda 'Eşin H.A.'yı öldüreceğim' şeklinde birkaç şey söyledi. Eşimin kayıp olduğunu gün R.D.'yi arayarak sordum. Kahvehanede olduğunu ve eşimin maç izlemek için sandalye almaya gittiğini söyledi. Gece eşim eve gelmeyince polise haber verdik. R.D., eşimin samimi arkadaşı olmasına rağmen taziyesine gelmedi. Olaydan önce 33 bin YTL'ye bir ev alarak benim adıma yaptı. Parayı nereden getirdiğini bilmiyorum, ancak ev ipotekli çıktı. Ben bir yere borçlanmadım, ipotek nereden çıktı anlamadım" diye konuştu.

MAKTUL SAMİMİ ARKADAŞIM, BEN ÖLDÜRMEDİM

Savunmalarını hazırlamak için ek süre isteyen M.A.'den sonra tutuksuz sanık R.D. mahkemede söz alarak şunları söyledi: "Maktul benim adıma telefon numarası alarak eşine vermiş. H.A., benim arkadaşımdır, aynı zamanda uzaktan da akrabamdır. Ben M.A.'yi çok sevdim, ancak ailesi bana vermedi. Samimi arkadaşım H.A. ile birlikte oyun oynamak için gittiğim kahvehaneye olay günü gittim. Gitmeden önce maktulü de arayarak birlikte gitmeyi teklif ettim. Maktul 1 saat sonra kahvehanede olay günü maç izlemek için geldi. Oyun oynamaya başladık. Savcılıktaki ifademi tekrarlıyorum. Cinayetten daha sonra haberim oldu, kesinlikle ben öldürmedim ve haberim yoktur" dedi.

TELEFONDA NE KONUŞTUKLARINI HATIRLAMADI

Mahkeme heyeti Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesini okuması üzerine sanık R.D., "İfademi düzeltiyorum. Maktül daha sonra kahvehaneden çıktı gitti, ben de 15 dakika sonra ayrıldım. Birlikte ayrılmadık. Bu şekilde düzeltiyorum. M.A. akrabam olduğu için telefonla görüşüyorduk. Eşini öldüreceğini kesinlikle söylemedim, yanlış algılamış olabilir. M.A. ile son 1 aydan beri görüşüyorduk, ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum" diye yanıtladı.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, delillerin tamamı toplanmadığı için sanık R.D.'nin tutuklanmasına ve M.A.'nin delilleri karartamayacağı kaydedilerek serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 17:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?