3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Ata'yı anma töreni

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Atatürk, ölümünün 70. yılında düzenlenen törenlerle Diyarbakır'da anıldı.

Törene katılan DTP'li belediye başkan yardımcısının İstiklal Marşı'nı okuması dikkat çekerken, bir öğrencinin söylediği asker türküsü duygulu anlar yaşattı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 70. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Anıt Park'taki Atatürk anıtı önüne çelenk sunumu ile başlayan anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Saat 09.05'i gösterdiğinde bayraklar yarıya indirilerek, Atatürk büstündeki meşale yakıldı. Törenlere katılan Diyarbakırlılar, Atasını saygıyla anarken, etkinlikler Devlet Tiyatrosunda devam etti.

Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen resim sergisi ve Güzel Sanatlar Lisesi'nin verdiği muhteşem konser büyük ilgi gördü. Koro eşliğinde Atatürk'ü anımsatan şarkılar söyleyen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri güne damgasını vurdu. Koroda bulunan bir kız öğrencinin söylediği asker türküsü salonda bulunan askerlerden ve konuklardan büyük alkış alırken, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Anma törenleri öncesi Anıt Parkı ve Devlet tiyatrosunu önünde bomba uzmanı köpekler saatlerce bomba ararken, özel hareket timleri ve borda bereliler törenin yapıldığı alanda kuş uçurtmadı.

Anma törenlerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2.Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rasim Arslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, D.Ü rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, askeri erkan, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?