3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da basketbol turnuvası

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında Diclekent Metropol Kavşak'ta bulunan Beybun Parkı ve basketbol sahasının açılışını gerçekleştirirken, açılış ile birlikte Sokak Basketbolü Turnuvası'nın startı verildi.


Kayapınar Belediyesi tarafından Diclekent Metropol kavşağında yapımı tamamlanan Beybun Parkı ve basketbol sahasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Türkiye Basketbol Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Bülent Baykale, sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ile Belediye Meclis üyeleri katıldı. Beybun Parkı'nın ve semt sahasının kurdelesinin kesilmesinin ardından Sokak Basketbolü Turnuvası'nın startı verildi.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kayapınar Belediye Başkanı Karatekin, üç açılışın birden gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, "Diyarbakır Türkiye'de olması gereken yere hızlı adımlarla ilerlemektedir. Hak ettiği yere en kısa sürede ulaşacaktır. Kentimizin her yanında belediyelerimizin yürüttüğü çalışmalar kendisini hissettirmektedir. Kentimiz son 10 yılda büyük bir değişim yaşamaktadır. Kentimiz bir kültür ve sanat kentidir. Daha üç gün önce Diyarbakır Festivalimizin finali yapıldı ve bugün 800 öğrencimizin katıldığı sportif etkinliklerin startını veriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu çerçevede her türlü sosyal ve kültürel aktiviteler belediyelerimiz tarafından organize edilmektedir. Bu etkinliklerle sporun popülist yanından öte, barış, kardeşlik ve hoşgörü yönünün açığa çıkarılmasını hedefliyoruz" dedi


Turnuvaya Kayapınar bölgesinde bulunan okullardan 46 kız takımı, 150 erkek takımı olmak üzere toplam 196 takım katılıyor. 4-8 Haziran günleri arasında 3 semt sahasında gerçekleştirilecek olan maçların ardından 8 Haziran günü yapılacak olan final maçlarında dereceye giren takımlara kupaları verilecek.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 13:27:59
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 13:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olcay gedik IP: 78.182.152.xxx Tarih : 26.08.2008 22:02:27

turnuva çok güzeldi...keyifli ve eglenceli geçti.