3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da belediyecilik fuarı

Diyarbakır'da 15-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Ortadoğu Belediyecilik Araç, Gereç ve Hizmet Fuarı'nda, Diyarbakır, Erbil, Hebron, Halep Belediyeleri, 'E-Yönetişim ve Alternatif Hizmet Sunma' sempozyumunda deneyimlerini paylaşacak.

Diyarbakır'da 15-18 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 1. Ortadoğu Belediyecilik Araç-Gereç ve Hizmetleri Fuarı kapsamında, 16 Mayıs'ta, 'Uluslararası Belediyecilikte E-Yönetişim ve Alternatif Hizmet Sunma Yöntemleri' sempozyumu düzenlenecek.

Yerel yönetimlerin Birleşmiş Milletler'i (BM) olarak da bilinen Dünya Birleşik Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan sempozyumda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açılış konuşması yapması bekleniyor.

'Belediyecilikte E-Yönetişim ve Alternatif Hizmet Sunma Yöntemleri' başlıklı sempozyumda Erbil Belediye Başkanı Sidki Sulaiman Karim, 'Erbil Deneyimi'ni aktaracak. Filistin'in Hebron Belediyesi Coğrafik Bilgi Sistemleri Departman Yöneticisi Maher Ewaiai 'El Halil Deneyimi'ni anlatacak. Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi Danışmanı Adolfo Sanchez'in de 'Stratejik Planlama ve Bilgi Teknolojileri' konusunda bir sunum yapacağı sempozyumda, Suriye'nin Halep Belediyesi Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı Faris Masrı da 'Halep Deneyimi'ni anlatacak.

Sempozyumda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı da 'Diyarbakır Deneyimi' konusunda bir sunum yapacak. Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ve Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça olarak simultane çevirilerin yapılacağı sempozyum soru ve tartışmalarla sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?