3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da demokrasi günleri

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Ortaklık Kurma Faaliyetleri başlığı altında kabul edilen 'Medeniyetlerin Beşiği Diyarbakır'da Demokrasi Günleri' adlı proje hayata geçiyor.

Diyarbakır Kent Gönüllüleri Grubu ile Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi ortaklığı ile yürütülecek olan proje kapsamında Fransa, Norveç ve Almanya'dan 12 genç çeşitli etkinlikler gerçekleştirmek üzere 21-25 Ağustos tarihleri arasında Diyarbakır'da bulunacak.

22 Ağustos'ta Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ve Kayapınar Belediye Başkanlarının ziyaret edilmesi ile başlayacak projenin diğer 3 gününde yoğun bir çalışma temposuyla Gençlik ve Demokrasi Projesi hazırlanacak. 24 Ağustos gecesi ise kültürler-arası kaynaşma ve öğrenmeyi sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Dengbej Evi'nde Diyarbakır, Fransa, Norveç ve Almanya'ya özgü yiyecek, içecek, oyun ve etkinliklerin yer alacağı 'Kültür Gecesi' gerçekleştirilerek faaliyetler sona erecek. Proje Eğitmeni ve Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu Danışma Kurulu Üyesi Umut Süvari yaptığı açıklamada projenin en büyük hedefinin ortaklarıyla birlikte Gençlik ve Demokrasi konulu yeni projeyi geliştirerek AB Eğitim ve Gençlik Programlarının 1 Eylül tarihli proje başvurusuna göndermek olduğunu söyledi. Amaçlarının gençlerin karar alma mekanizmalarına ve kent yaşamına aktif katılımını esas alacak olan projede Avrupa ve Türkiye'deki Gençlik Politikaları'nı tartışarak karşılıklı bir tecrübe paylaşımını sağlamak olduğunu ifade eden Süvari, "Özellikle yerel yönetimler seçimleri öncesinde ve sonrasında kampanyalar düzenleyerek gençlerin politik yaşama aktif olarak katılması, kentimiz Diyarbakır'da gençlerin ön planda yer almasının sağlanması ve gençlik politikalarının geliştirilmesinde baskı mekanizması oluşturulması hedeflenmektedir. Diyarbakır için Diyarbakır halkı ile birlikte sorunlara çözüm bulmayı ve ortak çalışmayı esas olan bu girişimde ayrıca Diyarbakır'ın ulusal ve uluslararası platformlarda temsil edilmesi, Diyarbakır gençliğinin Avrupa'daki çeşitli programlara katılması da ayrıca hedeflenmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?