3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da film festivali heyecanı

19. Ankara Uluslararası Film Festivali, Yenişehir Belediyesi ve Diyarbakır Sanat Merkezi'nin organizasyonuyla Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşacak.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ve Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) işbirliği ile 19. Ankara Uluslararası Film Festivali programının bir bölümü 22-28 Mart tarihleri arasında Diyarbakır'da gerçekleştirilecek. Diyarbakırlı sinemaseverler, festivalin dünya sineması programından; Aleksi Salmenpera'nın Erkek İşi (A Man's Job, 2007), John Cassavetes'in Gölgeler (Shadows, 1959) ve Açılış Gecesi (Opening Night, 1977), Daniel Gruener'ın Pazar Günleri Asla (Never on Sundays, 2006), Noel Mitrani'nin İgor Rizzi'nin Peşinde (On the Trail of Igor Rizzi, 2006), Zoltan Kamondi'nin Dolina (Dolina, 2007) gibi öne çıkan filmlerin yanı sıra pek çok kısa film ve belgeseli izleyecekler. Yenişehir Galeria Sinemaları ve DSM Avrupa Sineması'nda yapılacak gösterimlerde, sinemaseverler bazı filmlerin yönetmen ve oyuncularıyla bir araya gelme olanağı da bulacak.

Diyarbakır'da düzenlenecek olan etkinliğin önemine değinen Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, "Son yıllarda Diyarbakır'da sinema alanında çok ciddi gelişmelerin olduğunu biliyoruz. Çok sayıda sinema etkinliği artık rahatlıkla yapılabiliyor. Bu konuda yerel yönetimlerin ve kültür-sanat kurumlarının çok ciddi bir ortaklaşması olduğunu söyleyebiliriz. Yenişehir Belediyemize ait 3 sinema salonumuzun, 3 yıldan beri bize önemli bir hareket kazandırdığını söyleyebiliriz. Kısa aralıklarla sinema etkinlikleri
gerçekleştiriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 12:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?