3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da film festvali rüzgarı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ve Diyarbakır Sanat Merkezi'nin organizasyonuyla Diyarbakır'da gerçekleştirilen 19. Ankara Uluslararası Film Festivali tüm heyecanıyla devam ediyor. Festivalin ilk 3 gününde binlerce kişi, yerli ve yabancı film izledi.

Yenişehir Belediyesi ve Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) işbirliği ile 22 Mart tarihinde 'Aynanın İçinden' adlı filmin gösterimiyle start alan 19. Ankara Uluslararası Film Festivali. tüm heyecanıyla sürüyor. Önceki gün düzenlenen kokteylle startı verilen film festivalinin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, sivil toplum örgütü temsilcileri, sinemacılar ve sinemaseverler katıldı. Film Festivali'nin Diyarbakır'da düzenlenmesinden dolayı heyecanlı olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Anlı,
"Diyarbakır'da sinema başlığında daha büyük bir etkinliği gerçekleştirmeyi hayal ediyorduk. Büyük bir talebe dönüşmüştü. Diğer branşlarda olumlu adımlar atılmasına rağmen, sinema arka planda kalıyordu" dedi.

Anlı, bu etkinliğin daha nitelikli ve kapsamlı etkinliklere bir ön hazırlık olacağını belirterek şöyle devam etti:

"Biz Yenişehir Belediyesi olarak her zaman sinemaseverlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Diyarbakır birçok başlıkta olduğu gibi sinema başlığında da bölgenin merkezi olmaya devam edecektir. Kentimiz bir hafta boyunca sinemanın büyülü dünyasıyla buluşacaktır."

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?