3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kuduz paniği

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Topçular köyünü basan yabani kurtlar, köy halkına ve küçükbaş hayvanlara saldırdı. O sırada köylülerin yardımına koşan asker kurt tarafından ısırıldı. Asker, kuduz aşısı yapılıp tedavi altına alınırken köyde karantina uygulanmasına başlandı.


Yabani kurtların saldırısı ile ilgili açıklama yapan Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Topçular köyünün karantinaya alındığını söyledi. Köyde öldürülen yabani kurtun yapılan tetkik ve incelemelerde kuduz olduğunun kesinleştiğini ifade eden Babahanoğlu, "Bu sabah ilçemize bağlı Topçular köyünde dağdan indiği belirlenen yabani bir kurt köydeki hayvanlara saldırmıştır. Bu sırada Topçular Jandarma Karakolu'nda görevli devriye gezen askeri birlik olaya müdahale etmiştir. Kurt görevli asker K.D.'yi de bacağından ve kolundan ısırmıştır. Kurt tarafından ısırılan asker hastanede tedavi altına alınıp kuduz aşısı yapılmıştır. Askerimizin sağlık durumu iyi, kuduz vakalarına karşı köyü karantinaya aldık" şeklinde konuştu.
Hani İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kuduz vakasının olduğu Topçular köyünde çalışmalar başlattığı ve köydeki tüm hayvanları olası kuduz vakalarına karşı aşılama çalışmalarının başladığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 15:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?