3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kültür sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu  ''Papa'nın Kaçırıldığı Gün'' ve ''Dünyanın Eski Zamanlarında'' oyunlarını sahnelemeyi sürdürüyor.

Joao Bethencourt'un yazdığı, Hale Kuntay'ın uyarladığı ve Şamil Kafkas'ın yönettiği ''Papa'nın Kaçırıldığı Gün''de, inanç ve şiddetin birbiriyle etkileşimi sorgulanıyor.

İtalyan Katolik Papa'nın, New York'u ziyareti sırasında, dünyanın hiçbir yerinde 24 saat savaş olmaması ve insanların ölmemesi için Yahudi taksi şoförü tarafından kaçırılmasıyla gelişen olayların mizahi dille anlatıldığı oyunda, Hatice Sezer, Ali Çelik, Şıvan Binici, Özden Gököz, Serkan Ekşioğlu, Faruk Acar ve Ercan Kılıçarslan rol alıyor.

Kostüm tasarımı Başak Özdoğan Pirim, dekor tasarımı Savaş Çevirel, ışığı İzzetin Biçer'e ait oyun, bugün, yarın ve 20 Aralıkta Orhan Asena Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

DDT, ''Dünyanın Eski Zamanlarında'' adlı oyunu da küçük seyircileri için sahnelemeyi sürdürüyor.

Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun yazıp yönettiği, Anadolu kültürünün hikayelerle, masallarla anlatıldığı tek kişilik oyunda, Serkan Ekşioğlu rol alıyor.

Işığı İzzettin Biçer, dekoru Hakan Dündar'a ait oyun, 21 Aralıkta Orhan Asena Sahnesi'nde izlenebilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ''Dullar'' oyununu seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor.

Ariel Dorfman'ın yazdığı, Mehmet Gündüz'ün yönettiği, dünyanın her yerindeki kadınların ortak öykülerinin anlatıldığı oyunun dekoru Serdar Geren, ışığı Bayram Can, kostüm tasarımı İsmail Oyur'a ait.

Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı oyun, aralık boyunca cuma ve cumartesi günleri sahnelenecek.

Diyarbakır Sanat Merkezi'nde, Diyarbakır'da çalışmalarını sürdüren ressam Aziz Kanat'ın yağlı boya çalışmalarından oluşan ''Mekansızlar'' adlı sergisi 20 Aralıkta izlenime sunulacak. Sergi, 2 Şubata kadar gezilebilir.

Avrupa Sineması'nda da 21 Aralıkta ulusal ve uluslararası festivalde çeşitli ödüller alan ''Sonbahar'' gösterilecek.

Gösterimin ardından filmin yönetmeni Özcan Alper ile yapımcısı Serkan Acar sinemaseverlerle buluşacak.

Belgesel film gösteriminde ise aynı gün Adnan Bilen'in ''Esmer Çocuklar İçin Ölümün Yeni Adı:Bir Doz SSPE'' çalışması izlenebilecek.

A.A
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 11:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?