3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da mahalle evleri kuruluyor

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi 2004 yılında kendisine bağlanan 7 köyde 'Mahalle evleri' yapımına başladı. Cankatran ve Pirinçlik köylerinde 2007 yılında tamamlanan mahalle evleri tüm köylerde halkın hizmetine sunulacak. Beneklitaş ve Uyandık köyleri mahalle evleri temel atma töreninde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, 7 mahalle evinin Ekim ayına kadar hizmete açılacağını söyledi.


Kayapınar Belediyesi, 2004 yılında çıkartılan bir yasayla kendisine bağlanan Beneklitaş, Gözegöl, Gözealan, Talaytepe, Uyandık, Cücük ve Alçak mezrasında mahalle evi yapımına başladı. İhalesi tamamlanan ve yer teslimi gerçekleştirilen mahalle evlerinin yapımı nedeniyle Uyandık ve Beneklitaş köylerinde temel atma töreni gerçekleştirildi.


Temel atma törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Diyarbakır İl Başkan Yardımcıları Ali Şimşek, Celal Yoldaş, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesim Gültekin, Din Adamları Derneği yöneticileri, il ve ilçe yöneticileriyle, Belediye Meclisi üyeleri, Beneklitaş Köyü Muhtarı Salih Açar, Cankatran Köyü Muhtarı M. Ali Yıldız ile köylüler katıldı.


Beneklitaş'taki temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Karatekin, 9 köyün Kayapınar'a bağlanması sonrasında köylere yaptıkları ziyarette halkın siyasetçilere güvenlerinin azaldığını gördüklerini belirterek, "Yerel Yönetimler Yasası'yla köyümüz belediyemize bağlandığında köy ziyaretleri yaptık. Yurttaşlarımız birçok problem alanını bizlere ilettiler. Sistem partilerinin seçimde hizmet sözü verdikten sonra bir daha kendilerine uğramadıklarını belirttiler. Bizi onlardan ayıran temel özelliğimiz
anlayışımızdır. Biz halkımıza hizmet için geldik, halkımızın hizmetkarıyız, halkımızın problemlerini halkımızla birlikte çözeceğiz ve ilk sözümüzü verdikten bir ay sonra bu çevredeki köylerimizin kullandığı Hamzababa Mezarlığı'nın yıllardır yapılmayan yollarını yaptık. Bugün temel atmak için buradayız. 7 köyümüzde mahalle evi yapıyoruz. İnşallah 2-3 ay sonra hepsini tamamlayacağız. Köylerimize verdiğimiz sözlerin hemen hemen tamamını yerine getirmiş olacağız. Kuşkusuz daha çözmemiz gereken çok sorun var.

Hep birlikte el ele vererek bu sorunlarımızı çözeceğiz'' dedi.
Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan mahalle evlerinde muhtarlık hizmet binası, taziye, toplantılarında kullanılan çok amaçlı salon, mutfak ve depo yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 16:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?