3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 'Marmara depremi'

Diyarbakır'da düzenlenen 'Afetlere Genel Bakış ve Kurtarma Faaliyetleri' konulu seminerde 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde bir fabrikanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görütüler sinevizyon gösterimi ile ilk defa katılımcılara izletildi.


Türk Nefroloji Derneği, Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü ve Diyarbakır Tabipler Odası işbirliğiyle 'Afetlere Genel Bakış ve Kurtarma Faaliyetleri' konulu Nefroloji semineri verildi. Kültür Sarayı'nda veriler seminere Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Tabibler Odası Başkanı Selçuk Mızraklı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever ve çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından seminerde bir konuşma yapan Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, depremle ilgili bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Diyarbakır'da Ulusal Medikal Kurtarma ekibiyle ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışmalarımızı bitirdik. Yaklaşık olarak 100 personelimizi bu konuda eğiterek profesyonelleştirmeye çalıştık. Tabii ki bu önlemleri anlatırken ve eğitimleri verirken, ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü olarak kendi müdürlük binamızın hemen ön kısmında bir mobil ameliyathane ve Ulusal Medikal ekibinin bir deprem olması halinde kullanacağı cihazlar ve eşyaların kurtarılması için bir çalışmamız var" dedi.


İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever ise yanında getirdiği bir CD ile 1999 yılında Marmara Bölgesi'nde yaşanan depremin bir fabrikanın güvenlik kamerasından çekilen görüntülerini sinevizyon cihazından davetlilere izletti. Katılanların adeta kanını donduran görüntüler depremin ne kadar korkunç bir olay olduğunu gözler önüne serdi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?