3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Nevruz tedbirleri

Diyarbakır İnsan Hakları Kurulu, kentte 21 Mart Nevruz kutlamalarının olaysız geçmesi için gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret etti.

İnsanların kendisine tanınan hakkı kullanırken bir başkasının hakkını ihlal etmemesi gerektiğini belirten Vali Mutlu, "Her yıl hem devlet hem de kutlamaları tertip edenler tecrübe kazanıyor. Bu yıl da sağduyulu geçeceğine inanıyorum" dedi.

Diyarbakır İnsan Hakları Kurulu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret etti. Kurul adına konuşan Doç. Dr. Mustafa Canoruç, kurulun kentte insan haklarının gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, "Diyarbakır'da insan hakları ihlallerini önlemek için kurul üyeleri büyük çabalar sarf ediyor. Kurul, kentimizde bulunan sivil toplum örgütü, siyasi parti, belediye, kamu kurum ve kuruluşları ile gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok güçlü bir yapı. Kurul olarak yaklaşan 21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde kentimizde olayların çıkmaması için vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya, kutlamaları barışı, kardeşliği pekiştiren bayram havasında geçirmeye çağırıyoruz. Diyarbakır Valisi olarak sizin de konuyla ilgili hassasiyetini biliyoruz. Kentimizde, ülkemizde insan hakları hususunu evrensel normların üzerine taşımak için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya çağırıyoruz. Diyarbakır Valisi olarak da sizin de konuyla ilgili hassasiyetini biliyoruz. Dünya kamuoyunu meşgul edecek görüntülerin yaşanmaması için, 21 Mart'ta büyük çaba sarf edeceğiz. Diyarbakır'ın olaylarla değil, kamuoyunca bilinen misafirperverliğiyle, insan sevgisiyle anılması temenni ediyoruz" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu da insan hakları alanının Diyarbakır'da evrensel normlara ulaşması için kurula büyük görev düştüğünü hatırlattı. Nevruz kutlamalarının son 6 yılda olaysız geçmesinin önemli olduğunu kaydeden Vali Mutlu, "İnsanlar kendine tanınan haklarını kullanırken, başkasının hakkını ihlal etmemesi gerekir. Son 6 yıldan beri Diyarbakır'da kutlanan Nevruz'un olaysız geçmesi önemlidir. Her yıl hem devlet hem de kutlamaları tertip edenler tecrübe kazanıyor. Bu yıl da kentimiz ve bölgemizde olaysız geçmesini temenni ediyoruz. Herkesin sağduyulu davranacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İnsan Hakları Kurulu, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu'nu ziyaret ederek, Nevruz kutlamalarının sağduyulu geçmesi için çağrıda bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 19:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?