3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Ortadoğu araç fuarı

15-18 Mayıs günleri arasında Diyarbakır'da yapılacak olan ve komşu ülkelerle Ortadoğu ülkelerinden belediye başkanlarının da katılacağı '1. Ortadoğu Belediye Araç Gereç ve Hizmetleri Fuarı' için tanıtım toplantısı yapıldı.

Belediye Konukevi'nde düzenlenen tanırım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Aydın, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Mehmet Kaya, alt kademe Belediye Başkanları ve DTSO temsilcileri katıldı. Toplantıda BO-TAN Fuarcılık tarafından organize edilecek fuar ile ilgili Diyarbakır'ın tanıtıldığı bir slayt gösteri sunulurken, fuarda yapılacaklarla ilgili bilgi verildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Fuar ve Kongre merkezi için şimdiye kadar 7 organizasyon ile sözleşme yaptıklarını belirterek, "2007 yılında Türkiye'de 470 fuar yapılmışsa, bunlardan sadece yüzde 2'si Güneydoğu'da yapılmıştır. Tıpkı teşviklerden aldığımız pay gibi. Çalışmalarımız ve çabalarımız sürüyor. Hedefimiz Diyarbakır'ı bölgede fuarların yapılacağı merkez haline getirmektir" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Aydın ise, 1. Ortadoğu Belediye Araç Gereç ve Hizmetleri Fuarı'nın Diyarbakır için çok önemli bir fırsat olduğunu bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu fuar Diyarbakır'ın vizyonunu, misyonunu tanıtmak için çok önemlidir. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Diyarbakır her şeyin en güzeline layıktır" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Diyarbakır'da 15-18 Mayıs günleri arasında düzenlenecek olan fuarla yurtiçi ve yurtdışından gelecek yüzlerce belediye başkanı, belediye yöneticisi, özel idareler ve firma temsilcilerini ağırlayacaklarını belirterek, "Bu fuar uluslararası standartları yakalamak ve bölgemiz kentlerinde yurttaşlarımızın hayat kalitesini arttırmak amacıyla Mayıs'ta Diyarbakır'da düzenlenecektir. 15 Mayıs Perşembe günü Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayacak olan fuar 4 gün sürecektir. Fuar kapsamında 16 Mayıs tarihinde ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediye'sinin ev sahipliğinde ve UCLG-MEVVA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı) desteğiyle 'Belediyecilikte E-Yönetişim ve Alternatif Hizmet Sunma Yöntemleri' başlıklı bir uluslararası sempozyum düzenlenecektir. Filistin, İsrail, Ürdün, Irak, İran, Suriye ve Azerbaycan ülkelerinden belediye temsilcileri de katılacak" diye konuştu.

15-18 Mayıs günleri arasında yapılacak olan fuar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenirken, BO-TAN Uluslararası Fuarcılık tarafından organize ediliyor. Fuar ayrıca GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dicle Üniversitesi'nin de aralarında yer aldığı toplam 22 kurum ve kuruluş tarafından destekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 12:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?