3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ÖSS alarmı

Diyarbakır'da OKS ve ÖSS'ye girecek öğrencilerin gelecek hayallerine gölge düşmemesi için zabıtalar bir dizi önlem alarak harekete geçti.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde toplanan Zabıta Koordinasyon Kurulu, bu Pazar günü yapılacak OKS ve haftaya Pazar günü yapılacak ÖSS için bir dizi tedbir aldı. Tedbirler kapsamında danışma masaları kuracak olan zabıta, sınavda öğrencileri etkileyecek her türlü gürültü ve görüntü kirliliğine müdahale edecek. Zabıta Koordinasyon Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Reşat Bakan başkanlığında toplandı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Kaya, Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Nurullah Süer, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürü Seyit Narin, Sur Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Tanboğa ve Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Öner katıldı.


Zabıta Koordinasyon Kurulu, 8 Haziran Pazar günü saat 10.00'da yapılacak OKS için Bağlar ve Yenişehir bölgesinde belirlenecek okullarda yapılacak sınavlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için başta inşaat çalışmaları ve semt pazarları olmak üzere her türlü gürültü ve görüntü kirliliğinin giderilmesi için özel önlem alınmasını kararlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası, Şehirlerarası Otogar ile İlçe Otogarı civarında sınava gireceklere yardımcı olunması için Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri 'Sınav Danışma Masası' kuracak. Konuyla ilgili olarak Yenişehir ve Bağlar Belediyeleri de ekip kuracak. Zabıta Alo 153 ve diğer telefonlardan gelecek taleplere cevap verilecek. Zabıta Koordinasyon Kurulu, 15 Haziran Pazar günü Diyarbakır'ın 137 okulunda gerçekleştirilecek olan ÖSS için okul çevresindeki semt pazarları, inşaat çalışmalarının oluşturabileceği ses ve görüntü kirliliğine karşı ilçe belediyelerince önlem alınmasını kararlaştırdı.

Sınav günü Büyükşehir Belediyesi'nce Yenişehir, Bağlar,
Sur ve Kayapınar bölgelerinde birer ekip oluşturulacak. Ayrıca sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında, Şehirlerarası Otogar'da ve İlçe Otogarı'nda Sınav Danışma Masaları kurulacak. Zabıta Koordinasyon Kurulu, öğrencilerin Alo 153 numaralı hattan ihtiyaç duydukları yardımı talep edebileceğini duyurdu. Kurul, sınav için tüm ilçe belediyelerince özel ekip kurulmasını da kararlaştırdı.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?