3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da sinema rüzgarı

Diyarbakır'da "19. Uluslararası Ankara Film Festivali" kapsamında sinemaseverler, 6 gün süreyle yaklaşık 20 uzun ve kısa metrajlı filmi izleme şansını bulacak.


Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ve Yenişehir Belediyesinin iş birliğiyle 22-28 Mart tarihleri arasında "19. Ankara Uluslararası Film Festivali"nden bir seçki Diyarbakır'a taşınıyor.

Dünya sinemasından seçkin örneklerin de izlenime sunulacağı festivalde, uzun metrajlı filmlerin yanı sıra, kısa ve belgesel filmler de Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşacak. Etkinlikte, ayrıca sinemaseverler, bazı filmlerin yönetmen ve oyuncuları ile de bir araya gelme keyfini yaşayacak.

DSM Avrupa sineması ve Yenişehir Galeria sinemalarında yarın başlayacak ve 6 gün süreyle sinema rüzgarı estirecek festivalde, şu filmler izleyici ile buluşacak.

"'Erkek İşi, Pazar Günleri Asla, Dolina, Açılış Gecesi, Gölgeler, Boşu Boşuna, Igor Rızzı'nin Peşinde, Sarı Köpeğin Yuvası, Bağıran Adamlar, Karga, Gölün Kadınları, Sis, Son Kumsal, Türkü Söylemeyen Tepe, Volga Volga, Hergün Aynı, Bir İstanbul Vapuru:Dursun Kaptan, Devrimci Gençlik Köprüsü, İbret Olsun Diye, Yarına Bir Harf"

Festivalde kısa film ve belgesellerin ücretsiz, uzun metrajlı filmlerin ise 2 YTL'den izlenebileceği bildirildi.

aa
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 16:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?