3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da terör operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda bölücü terör örgütü adına kentte eylem ve faaliyetlerde bulunmak amacı ile komite oluşturdukları ve bombalı eylem hazırlığında bulundukları ileri sürülen 4 şahıs yakalandı.

Diyarbakır'da bombalı eylem hazırlığında olan 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üst ve ikametlerinde yapılan aramalarda; 1 adet 7,65 milimetre çapında Browning marka tabanca, 1 adet tabancaya ait şarjör, 73 adet 7,65 milimetre çapında MKE yapımı dolu fişek, bomba yapımında kullanılan elektronik malzemeler, bol miktarda örgütsel kitap, dergi, doküman ve CD'ler, bölücü terör örgütünü temsil eden bez parçaları, örgüt elebaşının bez posterleri ele geçirildi. Öte yandan Nevruz kutlamaları ve sonrasında çevre illerde meydana gelen olayları bahane ederek, 26 Mart günü Diyarbakır'da molotof kokteyli atmak sureti ile yolu trafiğe kapattıkları, halkı provoke ederek güvenlik güçlerine taşlı saldırı eyleminde bulundukları, örgüt ve elebaşı lehinde slogan atarak örgütü temsil eden bez parçalarını açtıkları öne sürülen toplam 10 şahıs da yapılan başarılı çalışmalar sonucu yakalandı.

Yakalanan şahıslardan 8'i suç delilleri ile birlikte adli makamlara sevk edildi. 8 şahıstan 6'sı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 19:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?