3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda çeyiz sandığı ve ayakkabı tabanına gizlenmiş esrar ve eroin ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 34 şüpheli şahıstan 25'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve örgütlere yönelik operasyon düzenlendi. 20 gün içerisinde gerçekleştirilen istihbari çalışmaların devamında, Batı illerinden gelerek Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve civar köylerinden temin ettikleri esrar maddesini yine Batı illerine nakletme hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen 6 ayrı suç örgütüne yapılan operasyonda toplam 250 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin çeyiz sandığı içerisinde olması dikkat çekerken, operasyonda 19 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheli şahısların tamamı mahkemece tutuklanırken, 6 şahsın ise yakalanması için başlatılan çalışmaların devam edildiği öğrenildi.

AYAKKABI TABANINDA EROİN BULUNDU

Diyarbakır genelinde uyuşturucu madde kullanan şahıslara Doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri pazarlamak isteyen bir suç organizasyonuna yapılan operasyonda ise ayakkabı tabanına gizlenmiş şekilde toplam 2 kilo 500 gram eroin maddesi ele geçirildi. Kentte ayrıca kokain kullanan şahıslara Batı illerinden temin edilen kokaini pazarlamak isteyen şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonda ise 5 gram kokain maddesi ele geçirildi. Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan toplam 6 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, operasyonlarda toplam 250 kilogram esrar maddesi, 2 kilo 500 gram eroin maddesi, 5 gram kokain maddesi ele geçirildiği bildirildi. Operasyonlarda yakalanan 34 şüpheli şahıstan 25'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 6 şahsı yakalama çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?