3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da YÖK protestosu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği, Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto etti. Yürüyüş yapan öğrenci grubu ve polis arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken eylem olaysız sona erdi.

Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne (DÜÖ-DER) üye olan öğrenciler YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle gösteri yaptı. Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 150 öğrenci YÖK'ü protesto eden sloganlar attı. Davul zurna eşliğinde halay çeken öğrenciler daha sonra Rektörlük binasına yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Rektörlük önünde DÜÖ-DER adına açıklama yapan Ahmet Boncuk, üniversitelerin özerkliğinden bilimselliğinden ve özgürlükçülüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, "Yoksul ve gariban çocukların okuma hakları ellerinden alınmaktadır. Anadil eğitimi için yapmış olduğumuz yürüyüş sonrası birçok öğrenci gözaltına alınmış, bazı öğrenciler ise okuldan atılma ya da uzaklaştırılmaya çalışılmıştır" dedi.

Açıklamanın ardından polis açıklamayı okuyan şahsın kimliğini istedi. Kimliği vermek istemeyen öğrenci ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik kimliğin polise verilmesi ile son buldu. Daha sonra öğrenciler sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RECEP TAY IP: 78.188.62.xxx Tarih : 9.11.2008 12:07:48

İLERİCİ DEMOKRAT ÖRENCİLERİMİZE BURADAN SELAMLARIMLA ELAZIĞDAN DİYARBAKIRA KUCAK DOLUSU SELAMLAR YÜCE LLAH ÖRENCİLERİMİZE BAŞARILAR NASİP ETSİN