3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki müthiş sır!

Hz. İsa'nın çarmığa gerildiği hacın bir parçası sadece dünya kiliseleri arasında Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi'nde olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Sur Belediye Başkanı Ahmet Aydın Meryem Ana Kilisesini ziyaret ederek süryani vatandaşlara gıde ve yardıma muhtaç olanlara çek dağıttı. İlk olarak Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut'tan kilisenin restorasyonu hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı ve Sur Belediye Başkanı Ahmet Aydın daha sonra kilisenin tarihi yerlerini gezdi.

Burada Vali Aydın'a öncülük yapan İstanbul'da tüccar olan Süryani Can Şakaler, asırlardır saklanan bir gerçegi Vali Aydın ile paylaştı. Süryani tüccar Can Şakarer, Hz. İsa'nın çarmığa gerildiği hacın bir parçasının Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi'nde saklı olduğunu ve dünyada hiç bir kilisede bulunmadığını söyledi. Bunu duyan Ahmet Aydın şaşkınlığını gizleyemedi. Vali Yardımcısı ve Sur Belediye Başkanı Ahmey Aydın yaptığı açıklamada, bir gazetede çıkan haberden doleyı kiliseyi ziyaret ettiğini ifade ederek,

"Hepimiz kardeşiz. Ayrımız gayrımız yoktur. Geçenlerde molotof kokteyli bir saldırı yapıldı. Bu saldırıyı yapanların islamiyet ile alakası yok. Bu saldırı islamiyete ve dine yapılan bir saldırıdır. Yıllardır hep beraber ve içiçe yaşadık. O nedenle geçikmelide olsa buraya geldik. Burdaki süryanilere bir vefa borcumuz vardır. Diyarbakırda da bu tür güzelliklerinde olduğunu herkes görsün" dedi.

Kameralar karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süryani Can Şakarer, "Herkesin bildiği gibi Hz. İsa Kudüste çarmığa gerildi. Hz. İsa'nın ölümünden sonra Bizans Kraliçesi Elen Hristiyanlığı kabul etti. Kraliçe elen Hz. İsa'nın hacını bulmak için Kudüs'e gidiyor. Hz. İsa'nın hacını bulduktan sonra İstanbul'a getiriyor. Kraliçe Elen öldükten sonra bir vatandaş hacı alıp bu bölgeye getiriyor. Hacın parçasını sadece özel günlerde ziyarete açıyoruz"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:34:45
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Fatih AKBAKAY IP: 78.171.14.xxx Tarih : 16.12.2008 20:45:04

Bende bir diyarbakır olarak böyle bir olayın yapılmasını kesinlikle yanlış buluyorum ALLAH onlara İslam diniyle bir alakası yokyur