3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sultanları dağıldı

Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden Dicle Üniversitesi maddi imkansızlıklar nedeniyle 2 maça çıkmadığı için ligden düşürüldü.

Bayan voleybolcular kendilerine kulüp bulmak için kenti terk ederken, Diyarbakırlı voleybolseverler büyük üzüntü içerisinde.

Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde yıllardır mütevazi bütçesi ile milyon dolarlık takımlar karşısında adeta imkansızı başaran Güneydoğu temsilcisi Dicle Üniversitesi parasızlığın kurbanı oldu. 1994 yılında kurulun takım, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir çok kez kapandı ancak 1. Lig'deyken böyle şansızlık yaşamamıştı. İsmini taşıdığı Dicle Üniversitesi başta olmak üzere kenti yönetenlerin destek yerine sadece maçları izlemekle yetinmeleri takımı çöküşe sürükledi. Voleybol takımı aslında lig başlamadan önce ekonomik kriz yaşıyordu, maçlara çıkıp çıkmayacağı son haftaya kadar tartışılırken Voleybol Federasyonu'nun destekleri ile voleybolcular maça 2 gün kala tek antrenman ile maça çıkmıştı. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir deplasmanları için yol ve otel parası temin edilemediğinden ötürü takım 2 maça çıkamaması nedeniyle federasyonun statüsü gereği ligden düşürülüyor. Ancak Dicle Üniversitesi Kulübü'ne henüz resmi yazı ulaşmadı.

SPORCULAR KENTİ TERK ETTİ

Bayan voleybolcuların önceki yılardaki başarısı kente voleybola olan ilgiyi her geçen gün artırmıştı. Öyle ki Diyarbakırspor'dan sonra en çok taraftarı olan takım haline gelmiş. Maçların oynandığı 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunda yer kalmıyor. Dicle Üniversitesi Voleybol takımının ligden düşürülmesinden sonra 2'si yabancı 10 bayan voleybolcu kenti terk etti. Kendilerine takım arayan sporcular Diyarbakır halkı kadar üzüntü yaşıyor. Dicle Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı'nın formasını 2 yıldan buyana hakkıyla taşıyan sporculardan Banu Altinbaşak, "Lig ortasında takımın ligden düşürüldüğü haberi aldığımızda şok olduk, büyük üzüntü içerisindeyim, Ben 2 yıldır bu takımda oynuyorum hiç bir problem yaşamadık ancak sezon başından yaşadığımız ekonomik sıkıntıların bizi zor duruma bırakacağını biliyorduk. Biz voleybolcular olarak kendimize belki yeni bir kulüp bulacağız ancak Diyarbakır halkı çok şey kaybetti. Vatandaşlar hafta sonları maçlara gelip bizi destekliyordu. İstanbul ve İzmir deplasmanlarında bile böyle ateşli taraftar yoktu, ben beden eğitimi son sınıf öğrencisi olduğum için bir yıl daha Diyarbakır'da kalacağım" dedi.

DİYARBAKIR'IN AYDINLIK YÜZÜ KARARDI

Dicle Üniversitesi birinci ligdeyken 6 yıldan buyana kulüp başkanlığını yapan Prof. Dr. Zülküf Gülsüm, sadece spor değil sosyal bir projenin heba olduğunu söyledi. Bayan Voleybol Takımı'nın Diyarbakır'ın aydınlık yüzü olduğunu ifade eden Gülsüm, "Takımımız kentin uygar bir yüzüydü. Diyarbakır denilince genelde terörle anılıyordu ancak biz kentin imajı konusunda önemli başarılara imza atıyorduk. Diyarbakır'ın sadece terörle anılan bir kent olmadığını yabancı voleybolcular dahi rahat yaşayabildikleri sosyal hayatın renkli olduğunu gösteriyorduk, fakat bu yıl gençler liginin de mecburi kılınması kaynakların da son noktaya gelmesi maddi olarak artık faaliyet yürütemez durumu geldik. Deplasmanlarımız uzak olduğu için uçak ve otel parası bulamadığımızdan ötürü maçlara çıkamadığımızdan dolayı federasyonun statüsü gereği ligden düşürüldük" diye konuştu.

"Voleybol takımın kapanması Diyarbakır için büyük bir kayıptır" diyen Prof. Dr. Zülküf Gülsüm, "Kenti yöneteler bu takıma sahip çıkmadı. Takımımız sosyal bir projeyi yürütüyordu halk ve üniversite hafta sonu bir araya gelip maçlarımız karnaval hasanda geçiyordu, ancak hiç bir gelirimiz olmadığından ötürü parasızlığın kurbanı olduk. Diyarbakır için çok ciddi bir kayıp. Kentin imajını değiştirmek için projeler üretildiği bir zamanda bile spor, GAP eylem planında desteklenmesi gerektiği vurgusu yapılıyor. Hükümetimizin de Güneydoğu'ya önem verdiği böyle bir dönemde hazır 1. Lig takımının ligden düşme durumda kalması bazı kesimleri biraz düşündürmeli diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

LETONYALI VİCTORİA ŞOKTA

Terör olayları nedeniyle Doğu'ya tayini çıkan memurlar bile tereddüt yaşarken, ülkesinin milli takımında da oynayan Letonyalı Victoria Brice ve Ukraynalı Alyona Kushch, doğdukları ülkelerden binlerce kilometre uzakta, yıllardır Diyarbakır'da yaşıyorlar. Güneydoğu halkının tabiri ile uzun boylu kızlar, yöre halkına futboldan sonra voleybolu sevdirmeyi başarmıştı. 6 yıldan buyana Dicle Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı'nın formasını hakkıyla taşıyan Victoria Brice, "Büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu takıma emeğim çok fazla. Kimsenin bu takımı kapatmaya hakkı yok. Birileri çıkıp bunun hesabını vermesi gerekiyor. Bizim suçumuz ne bilmek istiyorum. Ben Diyarbakır halkını çok sevdim buradan ayrılmak istemiyorum. Ancak, takım ligden çekildiği için kendime takım arıyorum. Büyük üzüntü içerisindeyim" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslanlar IP: 212.175.112.xxx Tarih : 26.11.2008 13:17:14

akparti ve onun yandaşı rektör ne yapmaya çalışıyor. d.bakır diyarbakırlılarındır ve diyarbakırın kaderiyle oynayan bizden değildir. seçim yaklaşıyor Allah büyük görecez sizi. ne hale gireceksiniz.