3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırlılar burunlarını değiştiriyor

Güneydoğu Anadolu'da yaz tatilinde ve düğün mevsimi öncesinde estetik ameliyat sayısında patlama yaşanıyor. Geçen yıla oranla estetik ameliyatlarının sayısı yüzde yüz artarak, il genelinde ayda ortalama 75 kişiye ulaştı.

Estetik patlaması yaşanan Diyarbakır'da, erkeklerin tercisi Brad Pitt, kadınların tercihi ise Deniz Akaya burnu.
Eskiden 'Günah' ya da 'Ayıp' gibi gerekçelerle estetik ameliyatlarını erteleyen Güneydoğu Anadolu insanı, değişen sosyal hayat ile birlikte, artık çekinmeden estetik cerrahlarının yolunu tutuyor. Yöre insanının burun yapısının genelde büyük olması nedeniyle de en çok burun küçültme veya düzeltme ameliyatları yapılıyor.
Diyarbakır'daki tüm hastanelerde ayda ortalama 75 estetik ameliyatı yapılıyor. Estetik ameliyatlarda ilk sırayı ise burun ameliyatları alıyor. Doğulu erkekler burun konusunda Amerikalı aktör Brad Pitt, kadınlar ise Deniz Akaya'yı örnek alıyor. Plastik cerrahlar ise, isteğe göre değil, yüze göre ameliyat yapılmasının en doğrusu olduğunu belirtirken, bunun için ameliyat olacak kişiyi önce bilgisayar desteği ile görsel olarak bilgilendiriyorlar. Estetik ameliyatların yapıldığı Genesis Hospital'ın plastik cerrahlarından Operatör Dr. İrfan Erdem, çok genç kızların evlenmek, evli kadın veya erkeklerin ise eşlerine daha güzel görünmek için bıçak altına yattığını savunuyor. Operatör Dr. Erdem, "Bölgede geçmiş yıllarda günah diye kimse estetik ameliyatı olmuyordu. Ancak toplumsal hayatın değişmeye başlaması, insanların daha bilinçlenmesiyle birlikte estetik ameliyatlarda büyük bir patlama yaşandı. Geçen yıllara göre estetik ameliyatlarda yüzde 100 artış yaşanıyor. Yaptığımız belirlemelere göre Diyarbakır genelinde ayda ortalama 75 kişi estetik ameliyat oluyor. Bunların neredeyse tümü burun estetiği ile ilgilidir. Yine estetik ameliyat için bıçak altına yatanların yarısını kadınlar oluşturuyor" dedi.


Erdem, burun estetiğinin yanı sıra az da olsa yanak ve dudak estetiği ile göğüs küçültme, büyütme ve botoks ameliyatları yaptıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 17:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?