3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırlılara müjde!

Halkın talebi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi otobüs fiyatlarında indirim yaptı. Tam bilet 75 Ykr, indirimli bilet 50 Ykr oldu. Baydemir otobüse binerek müjdeyi yolcularla paylaştı. En çok sevinen ise öğrenciler oldu.

Halkın talebi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, 90 Ykr olan tam bilet fiyatını 75 Ykr’ye, 70 Ykr olan indirimli bilet fiyatını 50 Ykr’ye indirdi. İndirimi Ortak Havuz Sistemi’nde çalışan kırmızı otobüsler de uyguluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir belediye otobüsüne binerek indirim müjdesini yolcularla paylaştı. İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Hikmet Altuğ ile birlikte Bağlar Migros durağında Belediye otobüsüne binen Baydemir, yolcularla sohbet ederek indirim hakkında bilgi verdi. Ofis’te otobüse binen üniversite öğrencileriyle de sohbet eden Baydemir, öğrencilerden indirimle ilgili olumlu tepki aldı. Dağkapı’da otobüsten inen Baydemir esnafları gezerek sohbet etti. Baydemir daha sonra Turizm Enformasyon Bürosu’na giderek gelen turist yoğunluğu ve turistlere verilen materyaller konusunda bilgi aldı.

Öğrenciler uygulamadan memnun

Belediye otobüsü içinde görüştüğümüz bir Veterinerlik Fakültesi öğrencisi, belediyenin yaptığı bu çalışmanın hem toplum açısından hem öğrenciler açısından büyük bir fayda sağladığını söyledi. Öğrenci olarak daha önce büyük sorun yaşadığını anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu taşıma otobüslerini devreye koymasından sonra bizi sıkıntıdan kurtardı. Her saat her dakika ulaşım araçlarına ulaşmamız öğrenci olarak bizi memnun ve bahtiyar etmiştir. Büyükşehir Belediyemize sonsuz sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bir başka öğrenci ise indirimi olumlu bir çalışma olarak değerlendirerek, “Otobüsler ilk çalışmaya başladığı zaman diğer otobüs sahipleriyle biraz çatışma yaşanmıştı. Çatışmanın yaşanmasının sebebi bildiğimiz gibi ticari kaygılardır. Belediye bunu halk için yaptı. Pratik bir etkisi var ve direk cebe yansıyor” dedi.

Bir kız öğrenci de yapılan indirimin hem Diyarbakır’ın mevcut ekonomik durumu hem de öğrencilerin durumu göz önünde bulundurulduğunda iyi bir uygulama olduğunu söyledi. Bir başka kız öğrenci ise “Öncelikle çok şaşırdım. Belediye otobüslerinin diğer toplu taşıma araçlarına göre daha ucuz olması öğrenci açısından çok güzel bir şey” dedi. Aynı öğrenci, bir öğrencinin en az iki kez otobüse bindiği hesaplandığında yapılan indirimin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 11:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?