3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırlıyı yalnız bırakmayacağız

Bombalı saldırının yaralarını sarmaya çalışan Diyarbakır’da yılın ilk yönetim kurulu toplantısını yapan TÜSİAD, bölge halkına "yalnız değilsiniz" mesajı verdi. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını bir kez daha söylemeye geldik" derken, "Buradaki vatandaşlarımızı ve iş dünyası mensuplarını hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

HER yıl yönetim kurulu toplantılarının birkaçını İstanbul dışında gerçekleştiren Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 2008’in ilk toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirdi. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, terör laneti yüzünden sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’nin her yerinde acılar yaşandığını dile getirdi ve "Buradaki vatandaşlarımızı ve iş dünyası mensuplarını hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı belirtmek için buradayız" dedi.

PATLAMA YERİNE KARANFİL: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Pekin Baran ve Ümit Boyner, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Akgerman, Erdal Karamercan, Ali Kibar ve Ethem Sancak ile TÜSİAD Genel Sekreteri Haluk Tükel’den oluşan bir heyetle birlikte sabah saatlerinde Diyarbakır’a giden TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyet, ilk olarak 3 Ocak’ta bombalı saldırının yapıldığı yere gitti. TÜSİAD heyeti, 6 kişinin ölümüne 67 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın gerçekleştiği yere kırmızı karanfil bırakırken, Yalçındağ, PKK’nın yarattığı hain saldırıyı kınadıklarını ve onun yarattığı derin acıyı paylaşmak için geldiklerini anlattı.

AMAÇLARI KORKU SALMAK: Arzuhan Doğan Yalçındağ, şu açıklamayı yaptı: "Diyarbakır’a birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı bir kere daha söylemeye, terörle mücadelenin üstesinden bu duygularla birlik ve beraberlikle gelebileceğimizi söylemeye geldik. Bir önemli konu da, aslında terör örgütünün amaçlarından biri; etrafa korku salıp, buradaki vatandaşları ve iş adamlarını yalnız ve çaresiz bırakmaya çalışmaktadır. İşte biz bunun için de buradayız, onları yalnız bırakmayacağımızı söylüyoruz."

MORAL VERMEYE GELDİK: Patlamada büyük zarar gören dershaneyi de ziyaret eden TÜSİAD üyeleri, ardından Diyarbakır Valiliği’ne geçti. Yalçındağ, burada yaptığı konuşmada, "Moral vermeye geldik. Terör örgütünün amaçlarından birisi de moral bozmaktır, halkı yalnızlığa ve çaresizliğe itmektir. Biz de buna karşı size moral vermeye, acınızı paylaşmaya geldik" dedi. Yalçındağ, bölgenin terörden kurtulmasından sonra ekonomik gelişimin ve istihdamın gündeme geleceğini söyledi. Valiliğin ardından 7’nci Kolordu Komutanlığı’nı ziyaret eden TÜSİAD heyeti, burada Korgeneral Bekir Kalyoncu ile bir araya geldi. Heyet üyeleri burada, patlamada yaralanan askerlerle ilgili geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Ardından TÜSİAD Olağan Yönetim Kurulu toplantısı için bir araya gelen TÜSİAD üyelerinin, toplantının ardından Güneydoğulu işadamları ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundular. TÜSİAD heyeti ayrıca, Diyarbakırspor Kulübü’nü de ziyaret etti.

Yatırım projelerine TÜSİAD destek verecek

TÜSİAD’ın Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyarette, bölge işadamlarının üreteceği projelerin desteklenmesi kararı da alındı. Mülki idare amirlerinin bile "Bu iş sadece bizim yapabileceğimiz iş değil, sorunların çözümü için sosyo-ekonomik boyutunun da ele alınması lazım" dediği görüşmelerde, özel sektör yatırımlarının bölgede nasıl hayata geçirilebileceği konusu ele alındı. Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şeyhmus Akbaş, TÜSİAD heyetinin Diyarbakır’a yaptığı ziyaretin kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu vurgularken, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın yaptığı açıklamaların da kendilerine güç verdiğini söyledi. TÜSİAD’ın DOGÜNSİFED üyesi olduğunu hatırlatarak, bunun bölge işadamı ile batılı işadamlarını kaynaştırmak açısından önemli olduğunu söyleyen Akbaş, dünkü toplantıda bu işbirliğini hayata geçirecek şöyle bir karar aldıklarını açıkladı: "TÜSİAD bizim için çok önemli bir kuruluş. Birlikte üzerinde durduğumuz konu, bölgenin sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesi. Bunun için bölge girişimci ve işadamlarının geliştireceği projeleri DOGÜNSİFED aracılığı ile TÜSİAD yönetimine iletme kararı aldık. Onlar da bunu üyeleri ile paylaşarak projenin gerçekleşip, gerçekleştirilemeyeceği konusunda bize destek verecekler. "

Terör belasından kurtulmalıyız

ZİYARET sırasında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bombalı saldırıdan kente yaptığı ziyarette bölgeye teşvikler verileceği, kültürel ve sosyal haklar konusunda yeni Anayasa’da düzenleme yapılacağı açıklamasını hatırlatarak, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) bu konuda görüşünü sorması üzerine Arzuhan Doğan Yalçındağ, şunları söyledi: "Biz TÜSİAD olarak destek için buraya geldik. Terör belasından mutlaka kurtulmalıyız. Barış ve huzur ortamını sağlamalıyız. Ancak o zaman burada ekonomik gelişmeyi ve istihdamı sağlamak mümkün olacak."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?