3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor 40. yılını kutlayacak

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor 40. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Yeşil-kırmızılı takımın eski Futbol Şube Sorumlularından Şahap Akçadağ, kent yöneticilerinin organize edeceği yemek veya benzeri bir etkinlikte kulübün 40 yılında emeği olan insanların bir araya getirilmesi önerisinde bulundu.

Diyarbakırspor'un son yıllarda maddi ve manevi açıdan zor günler geçirdiğini hatırlatan Akçadağ, bu buluşma sayesinde 1968'den bu yana görev yapan yöneticilerin kulübe maddi ve manevi katkı sunanların fikirlerinin alınabileceğine, ayrıca kentin ileri gelenlerinin de bir araya gelmesi nedeniyle gelecekle ilgili de dayanışma kültürünün oluşabileceğine dikkat çekti. Böyle bir toplantının vali Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından organize edilmesi gerektiğini vurgulayan Akçadağ, "Kulübümüzün 40 yılı geride bıraktı. Belirli dönemlerde sportif anlamda bazı başarılar elde edilmiş olsa bile kalıcı etki yapacak sportif başarılar ve kurumlaşma geleceği sağlama alma adına olumlu eserler bırakıldığını söyleyemeyiz. Nitekim kulüp son 4-5 yılda yapılan yanlış hesapların ve işin ehli olmayan insanların yönetime gelmesinin cemresini şu anda geçmişe ait borçlar, FIFA'lık dosyalar ve bunun oluşturduğu imaj sorunuyla uğraşarak çekiyor. Bu sezon iyi bir takım oluşturulmuş. Fakat 40. yılda 5. kez Süper Lig'e çıkmak için bu yeterli değildir. Tüm camianın destek olması lazım. Manevi desteğin yanı sıra maddi destek de verilerek her yönden güçlendirilmelidir. Geride kalan 40 yılda kulübe hizmet eden, yönetici olmayıp dışarıdan destek veren insanların yanı sıra kentteki sivil toplum örgütleri, önemli iş adamları ve bürokratlar, siyasiler bir araya getirilmek süratiyle bir toplantı yapılmasını öneriyorum. Bu konuda en büyük görev ise valimiz ve büyükşehir belediye başkanımıza düşmektedir" dedi.

GENÇ OYUNCU BARIŞ ATAŞ İLK YARIYI KAPATTI

Öte yandan Diyarbakırspor'un başarılı genç milli oyuncusu Barış Ataş'ın sakatlığı teknik heyet ve taraftarları üzdü. Kulüp doktorları genç futbolcunun ilk yarıyı kapattığını açıkladı. Dr. Bülent Zeren tarafından ikinci kez çapraz bağlardan bıçak altına yatan 21 yaşındaki futbolcunun ligin ilk yarısını kapattığı, sakatlığın neden olduğu psikolojik yıpranma ve tedirginlik nedeniyle ligin ikinci yarısına yetişip yetişmeyeceğinin ise meçhul olduğu kaydedildi. Genel Menajer İsmet Yılmaz, Barış'ın kolay pes etmeyen bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu hırsı ve mücadelesi sayesinde nasıl genç yaşta Süper Lig'de forma giyip, milli takımların değişmez oyuncusu olduysa, ilk sakatlığında olduğu gibi bu sakatlığında da şanssızlığa karşı inat ederek en kısa sürede sahalara dönecektir" yorumunu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 13:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?