3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor FIFA kıskacında

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'un, geçmişte yabancı futbolcular ile yaşadığı sorunlar FIFA'nın gündeminde. Kulüp Başkanı Adnan Öktüren, "Toplam 250 bin Euro tutan futbolcu alacaklarını ödeyecek gücümüz yok" dedi.

Yeşil-kırmızılı kulübün Süper Lig'de mücadele ettiği dönemde takımın formasını giyen Redi Jupi ve Borislav Mikiç ile ilgili kulüp aleyhine karar veren FIFA, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulübe gönderdiği ihtarnamede, 14 Nisan tarihine kadar futbolculara 250 bin Euro'nun ödenmemesi halinde kulübün küme düşürülmesi ve 6 puanının silinmesi uyarısında bulunmuştu. TFF'den bu olay için aracı olup, cezanın en azından ertelenmesini isteyen Diyarbakırspor yönetimi, olumsuz yanıt alınca çaresiz kalmıştı.

Kulüp Başkanı Adnan Öktüren, kulüp olarak maddi kaynak sıkıntısı çektikleri dönemde, bu cezayı ödemelerinin söz konusu olmadığını belirterek, FIFA'nın verdiği tarihin sona erdiğini ve her an büyük bir şokla karşılaşabileceklerini söyledi. Başkan Öktüren, "Kulübün geçmişe ait borçları var. Her gün karşımıza yeni bir dosya çıkıyor. Diyarbakırspor, maalesef geçmiş dönemlerde çok kötü yönetilmiş. Yanlış sözleşmeler yapmışlar, gelen ihtarname ve uyarıları cevapsız bırakmışlar. Bunların cezasını kulüp ve bizler çekiyoruz. Biz, mevcut futbolcularımızın paralarını ödeyebiliyoruz. Federasyon yetkilileri para ödemeden hiç bir çözümün olamayacağını söylediler. Bizim de yönetim olarak bu parayı ödeyecek gücümüz yok. Bu sorunun bizden kaynaklanmadığını herkes biliyor. Bu Diyarbakırspor'un sorunudur, herkesin bize yardımcı olması gerekmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 14:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?