3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor ilk yarıyı değerlendirdi

Diyarbakırspor'da Teknik Direktör Coşkun Demirbakan ve Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ, ilk yarıyı değerlendirdi. 

Teknik Direktör Coşkun Demirbakan, yaşanan sıkıntılara rağmen iyi bir mücadeleyle ligin ilk yarısını 30 puanla 4. sırada tamamladıklarını dile getirerek, "Bu mücadele ayakta alkışlanmalı ve desteklenmelidir. Diyarbakırspor, lige 19 yeni futbolcuyla başlamıştı. Bu kadroyu biraraya getirmek, oyunculara takım oyunu oynatmak kolay değildi. Ama biz yılmadan çalıştık. Tüm olumsuzluklara göğüs gerdik. Her kulüpte olduğu gibi Diyarbakırspor'da da maddi sorunlar vardı. Bunları sorun yapmadık. Benim olduğum yerde maddiyat sorun olmaz. Türkiye'de futbolcular eskiden olduğu gibi artık kulüplerin malı değil. Şimdi yönetimden alacakları olan paraları son kuruşuna kadar alabiliyorlar. Bunları sorun etmeden sahaya çıkıp elinden geleni yaparak kazanacaksın. Antrenmana çıkmamak, eylem yapmak, sporcu ruhuyla bağdaşmaz. Zaten benim olduğum takımda böyle futbolcu da olmaz. Benim futbolcularım arasında transfer peşinatını, primini alamayanlar var. Ben böyle futbolcuları alnından öperim. Bu futbolcular diğer kulüplere de örnek.
Ligin ilk yarısını 30 puanla 4. sırada tamamladık. Birkaç maçımızda da hakem haksızlığına uğramamış olsaydık ligde daha iyi yerdeydik. Ama bence Diyarbakırspor yine de istediği puanı elde etmiştir. Ligin ikinci yarısında daha etkili bir Diyarbakırspor izleyebilmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Yeni yönetime yapılacak çalışmalar konusunda rapor sunacağım" diye konuştu. 


Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ ise, Süper Lig hedefine ulaşmaları için takıma en az 5 takviye yapılmasının şart olduğunu söyledi. Ligin ilk yarısında yaşanan sıkıntılara rağmen başarılı bir grafik çizdiklerini belirten Akçadağ, ikinci yarının çok daha zorlu geçeceğini, bunun için kadroyu güçlendirmeleri gerektiğini kaydetti.
 
Akçadağ, "İlk yarının son maçını kazanarak, devreyi 30 puanla tamamladığımız için mutluyuz. Bu galibiyetle zirve yarışından kopmadık. Ligin ikinci yarısı çok daha zorlu geçecek. Çünkü her takım devre arasında kadrosuna takviye yapacak, ekonomik sorunlarını çözmeye çalışacak. İkinci yarıda sakatlık, cezalı oyuncular ve her türlü olumsuzluğu düşünmek lazım. Yönetim olarak tüm sorunları bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Kimse bizim Diyarbakırspor'a karşı olan gönül bağımızı sorgulayamaz. Diyarbakırspor bizim için sevdadır. Nerede olursak olalım bu sevda bitmez. Diyarbakırspor'un başarılı günlerine dönmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?