3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor maddi destek istedi

Diyarbakırspor Kulubü Başkanı Adnan Öktüren, acil ekonomik desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, gecikmenin kulübe zarar vereceğini söyledi.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, yönetim kurulu üyeleri Abdurrahman Yakut ve Alper Akhan ile birlikte külüp binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Adnan Öktren, Diyarbakırspor'un çok az bir bütçeyle büyük işler başardığını belirterek, "Diyarbakırspor, maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen ligde iyi konuma geldi. Geçen sezondan kalan borçların bir kısmını ödedik. Tüm olumsuzlukları yenmeye çalışıyoruz. Bizim de bir dayanacak gücümüz vardı, ama o da kalmadı. Verilen sözler yerine getirilmedi. Temin ettiğimiz 3 milyon YTL'lik parayı kulubümüze hibe ettik. Bu maddi imkanlarla ayakta kalmamız mumkün değildir. Ayakta durabilmemiz için acil maddi desteğe ihtiyacımız var. Bu sağlanamazsa bu iş yürümez. Eski borçlar kulubü etkiliyor. Bu konuya acil çözüm bulunması gerekiyor. Bunun için de süre çok önemli. Eğer iki ay sonra yardım sağlanırsa hiçbir fayda sağlamaz. Sporcu alacakları, işletme giderleri vs borçlarımız var. Sayın bakanımızı, valimizi ve belediye başkanımızı Diyarbakırspor'a duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu yaptığımız son çağrıdır. Mutlak suretle ekonomik desteğe ihtiyacımız var. Dayanacak gücümüz kalmadı. Yönetim olarak herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Çağrımıza yanıt verilmesini istiyoruz. Diyarbakırspor'un başarısı tesadüfi değildir. Tesisleşme konusunda kesin kararı bekliyoruz. Bu tesis Diyarbakır için yapılıyor. Yeni kurduğumuz yönetimimizden de tam anlamıyla destek göremedik. Kulubümüze yapılacak maddi destek, takımımızın hedefine ulaşmasını ve ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacaktır" dedi.

Genel Kaptan Abdurrahman Yakut ise, "Az parayla çok işler yaptık. Kulubümüze verebileceğimiz her şeyi verdik. Onursuz ve şerefsiz yaşamaktansa ölmeyi tercih ederiz. Bazıları Diyarbakırspor'a yardımcı olmuyorlar. Herkesin kulubümüze destek vermesi gerekmektedir. Çünkü Diyarbakırspor herkesindir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmelidir. Sözler yerine getirilseydi böyle olmazdı. 5 milyon YTL'lik kaynak sağlanırsa tüm sorunlar çözülür" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?