3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor umutlu gitti

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor, Adanaspor ile deplasmanda oynayacağı maç için Adana'ya gitti.

Ligde geride kalan 3 haftada 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puanla zirve yarışına ortak olan Diyarbakırspor, Adanaspor deplasmanından puan veya puanlarla dönmenin hesaplarını yapıyor. Zorlu maç öncesi yeşil-kırmızılı takımda sakatlığı süren, Barış Ataç dışında ciddi bir eksiği bulunmuyor. Karayolu ile Adana'ya giden yeşil-kırmızılı edip, burada kampa girerek maç saatini bekleyecek.

Diyarbakırspor Futbol Şube Sorumlusu Dr. Abdurrahman Yakut, Adanaspor'un güçlü bir takım olduğunu, Adana kentinin ve Adanaspor'un Süper Lig'de olmayı hakkettiğini söyledi. Adana'nın sanayisi, ekonomisi, tarihsel mirasları ve beyin gücü ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Yakut, "Adana yetiştirdiği önemli spor adamlarının yanı sıra köklü spor kulüpleriyle de çok önemli bir kenttir. Futbol kültürü denilince akla gelen ilk kentlerden olan Adana kenti ve Adanaspor'un yeri Süper Lig'dir. İnanıyorum ki bu değerli kent ve alkışı hak eden takım hak ettiği Süper Lig'e de yükselecektir" dedi.

Dr. Abdurrahman Yakut, sonuç ne olursa olsun kazanan tarafın dostluk ve centilmenlik olmasını istediklerini söyledi. İki takım taraftarlarının el ele ve kol kola maç izlemesini istediklerini kaydeden Yakut, çıkacak sonuca da herkesin rıza göstermesi temennisinde bulundu. Yakut, "Diyarbakırspor ve Adanaspor yaklaşık 40 yıldır birbirleriyle karşılaşıyor. Dünya döndükçe ve Türkiye ligleri var oldukça daha nice karşılaşmalarımız olacaktır. Kaybedilen puanların telafisi kolay olur ama dostluklar kolay kolay elde edilmez. Bu maçta iki camianın geçmişine ve dostluğuna yakışacak temelleri güçlendirecek görüntüler ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Adanaspor camiasının bizi en iyi şekilde ağırlayacağına, hatta iki takım taraftarlarının mümkünse maçtan önce iki takım futbolcularını karşılıklı alkışlayacaklarına inanıyorum. Aynı şekilde biz de Adanaspor'u Diyarbakır'da bu güzel görüntülere nazire yaparcasına en iyi şekilde ağırlayacağız. Futbolda her türlü sonuç vardır. Cumartesi günü akşamı oynayacağımız maçta alınacak sonuca herkesin saygı gösterip rakibini tebrik etmesi gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 11:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?