3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor üzgün

Diyarbakırspor'da deplasmanda Kartalspor karşısında alınan beraberliğin üzüntüsü yaşanıyor.

Kulüp Başkanı Adnan Öktüren, Kartalspor maçında şansın rakipten yana olduğunu belirterek, "İstanbul deplasmanından galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Rakibimiz karşısında üstün bir futbol sergiledik, ancak galibiyete ulaşamadık. Takımın son iki haftada sergilediği performans camiayı gelecek için umutlandırdı" diye konuştu.

Teknik Direktör Coşkun Demirbakan ise, yeni takım olmanın sıkıntısını yaşamalarına rağmen camianın ilk haftalarda çok sabırsız davrandığını belirterek, hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadığını ve bundan sonra daha iyi olacaklarına inandığını söyledi. Demirbakan, "Takımın zamana ihtiyacı olduğunu söylerken, bunu mazeret üretmek için değil, bilimsel gerekçelere dayanarak söyledik. 19 yeni transferle oluşturulan takımımız rakiplerinin aksine kamp çalışmalarına iki-üç hafta geç başlarken, kampta takım halinde doğru dürüst çalışma imkanı bulamamıştık. Takım sezona iki galibiyetle başlayınca eksikler bir anda unutuldu, ama biz uyumsuzluğun aşılması için 6-7 hafta gerektiğini sürekli dile getirdik. Kötü sonuçlar almamıza rağmen ümitsizliğe kapılmadık. Ama camia çok sabırsız davrandı. Panik yapmak insana kazandırmaz, kaybettirir. İşin doğrusunu biliyorsanız, zaten üstesinden gelirsiniz, bilmiyorsanız panik yaparak işi daha da kötüye sürüklersiniz. Biz bunu yapmadık ve yolumuza devam ettik. Diyarbakırspor'u bundan sonra daha güzel günler bekliyor. Halen eksiklerimiz var, bu eksiklerimizi de gidereceğiz" dedi.

Kartalspor deplasmanında aldıkları 1 puanı kazanç görmediklerini söyleyen Demirbakan, "Karşılaşmada bir deplasman takımının bulamayacağı kadar pozisyona girdik. Oyun sistemimiz içeride ve dışarıda hep aynıdır. Kartalspor maçında da iki forvetle oynadık, orta saha ve kanat oyuncularıyla hücüm bölgelerinde çoğalmaya çalıştık. Maçın büyük bir bölümünde üstün olan taraf olmamıza rağmen son vuruşlarda aynı başarıyı gösteremedik. Bir takım deplasmanda bu kadar pozisyona girip kazanamıyorsa 1 puana sevinemez.

Biz de 2 puan kaybettiğimizi düşünüyoruz. Biraz şanssız olduğumuzu da söyleyebilirim. Çünkü bazı pozisyonlarda ya top direkten döndü ya da rakip kalecinin ayaklarından. Oyuncularımı yine de oynadıkları iyi futboldan dolayı kutluyorum. Bu maç geride kaldı, hakemin bitiş düdüğünden itibaren Karabükspor maçını düşünmeye başladık. Taraftarlarımızın desteğiyle Karabükspor'u yenerek, yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 13:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?