3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor yarın İzmir'e uçacak

Diyarbakırspor, Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarını tamamladı. Yeşil-kırmızılı ekip yarın İzmir'e gidecek.

Teknik Direktör Coşkun Demirbakan, Karşıyaka maçında hedeflerinin 3 puan olduğunu belirterek, "Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Karşıyaka'yı yenerek zirve yarışında avantaj sağlamak istiyoruz. Hedefimiz ilk yarının sonuna daha yukarı çıkmak ya da en azından bulunduğumuz yeri korumak" diye konuştu.

Sezonun ilk haftalarında aldıkları kötü sonuçlar nedeniyle hem kendisinin hem de takımın eleştirilere maruz kaldığını hatırlatan Demirbakan, "Son haftalardaki çıkışımız nedeniyle hem futbolcularım hem de teknik heyet olarak rahat bir nefes alarak, övgüler almaya başladık. 39 yılımı Türk futboluna veren bir futbol adamı olarak eleştirilerden yılacak, övgülerden dolayı da havaya girecek bir insan değilim. Ben bunları ilk defa yaşamıyorum. Futbolun içerisinde bunlar malesef var. Özellikle Türkiye'de insanları bir anda göklere çıkarıp, işler kötü gitti mi tüm bunları unutarak yerin dibine sokabiliyorlar. Bunlara alışık ve hazırlıklı bir insanım. Bizler yerimizdeyiz, oyuncular ve yöneticiler de aynı. Peki ne değişti ? . Geç kurulan takım, uyum sıkıntısını aştı, henüz tam istediğimiz seviyede olmasa bile takım oturmaya başladı. Sihirli bir el falan değmiş değil. Sadece olması gereken bir süreci yaşadık ve bu duruma geldik. Bundan sonra yine sıkıntılar yaşayabilir, puanlar kaybedebiliriz. Önemli olan inancımızı ve umudumuzu korumamızdır. Bunu başarırsak hedeflediğimiz yere geliriz. En iyisini yapmaya çalışırken, en kötüsüne de hazırlıklıyız. Altay maçında skorun 4-1 olması önemli değildi, önemli olan 3 puanı almaktı. Aynı bilinçle ve tempoyla Karşıyaka maçına hazırlandık" dedi.

İlk yarı için hedeflerinin bulundukları yeri korumak veya daha üstlere çıkmak olduğunu belirten Demirbakan, "İlk yarının sonu için belirli bir puan hesabı yapmadık. Bu bir yarış, başında ve ortasında ne yaparsanız yapın önemli olan sonunu getirmektir. Şu an için kaybettiğimiz puanlara rağmen ilk 3 içerisinde yer alıyoruz. Daha fazla puanımız olabilirdi, ama geçmişle yaşamak bize bir şey getirmez. Kafamızda yaptığımız bazı hesaplar var, ama ille de 'Şu kadar puan yeter' diye bir düşüncemiz yok. Maç kazandıkça ve puan aldıkça önümüz zaten açılır. İlk yarının sonu için düşüncemiz bulunduğumuz yeri korumak veya daha üstlere çıkmaktır. Ligde kolay maç ve basit rakip yoktur. Karşıyaka ile 6 puan değerinde bir maç oynayacağız. Bazıları 1-2 hafta öncesine kadar korkak oynadığımızı iddia ediyordu. Oysaki tüm maçlarda en az 5-6 net gol pozisyonuna giriyoruz. Çift forvetle oynuyoruz, kanat oyuncularımız da hücüm özellikli. Ama tabii galip durumdayken şuursuzca saldırmanın bir anlamı yok. İyi takım hücüm ve savunmayı iyi yapan takımdır. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu arada daha önce bugün gideceği açıklanan Yeşil-kırmızılı kafilenin uçuş programında, uçak seferlerinde yaşanan uyumsuzluk nedeniyle değişikliğe gidildi. Diyarbakırspor, Pazar günü uçakla İzmir'e gidecek ve Ege Üniversitesi kampüsündeki Ege Sağlık Oteli'nde kampa girecek. Karşılaşma sonrası geceyi yine burada geçirecek olan Diyarbakırspor, Salı günü uçakla kente dönecek.

Öte yandan Diyarbakırspor'da sakatlığı süren Hüseyin Kartal ve Barış, Karşıyaka maçında forma giyemeyecek. Çapraz bağları koptuğu için uzun süre sahalardan uzak kalan Barış'ın takımdan ayrı düz koşulara başladığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 13:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?