3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'da kriz sona erdi

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren'in istifa etmesinin ardından, Futbol Şube Sorumlusu Dr. Abdurrahman Yakut, kongre tarihine kadar yönetimi devraldı.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren'in öğle saatlerinde yaptığı basın toplantısında istifa kararını açıklaması ve kongre kararının alınmasının ardından Futbol Şube Sorumlusu Dr. Abdurrahman Yakut'un kongre tarihine kadar kulübün yönetimini devraldığı açıklandı. Dr. Abdurrahman Yakut başkanlığında Diyarbakırspor Ali Gaffar Tesislerinde Asbaşkan Salih Akçadağ, takım kaptanları Çoşkun Birdal ile Hüseyin Kartal'ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında, Futbol Şube Sorumlusu Dr. Abdurrahman Yakut, kongreye kadar kulübü yöneteceğini belirterek, "Bugün saat 13.00 sıralarında yapılan toplantıda Kulüp Başkanı Adnan Öktüren istifa edip, kongre kararı aldığını belirtmişti. Bu önemli gelişmelerin sonucunda Vilayet makamında yetkililerle görüşüp yetki aldım. Kongreye kadar ben ve yönetimde çalışmak isteyen arkadaşlarımız görevi devam edeceğiz. Başkanımız devlet memuru olduğu için gerekli parayı temin edemedi. Bu nedenle sıkıntıya girdi. Diyarbakırspor hiç bir zaman sahipsiz değil. Hep başarılı olacaktır. 6-7 trilyon arası borç görünüyor. İlk yarının sonuna kadar futbolculara 2,5 millyon YTL ödememiz lazım. Bu ödeneceği gibi sezon sonuna kadar da 6 trilyona ihtiyaç vardır. Adnan Öktüren yetersiz kaldığı için istifa etti. Herkes gider gelir, ben kongreye kadar kulübü yöneteceğim. İlk etapta bugün futbolcularıma Karşıyaka ve Samsunspor maçının primleri olan 165 bin YTL'yi ödedim. Kongrede de en iyi yönetim göreve gelecek. Eski başkanımızın talihsiz açıklamalarına üzüldüm. Kongreyi en erken tarihe alacağız ve bunun için çalışmalar yapılıyor. Futbolcu alacaklarını kongreden sonra ödeyeceğiz. Diyarbakırspor için yapamayacağımız bir şey yoktur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi yıldız IP: 78.165.62.xxx Tarih : 28.11.2008 12:56:15

Diyarbakırsporda işler iyi giderken süpriz bir şekilde istifa edilmesi manidar.Eski yönetimin çalmadıgı kapı kalmadı diyarbakırlı iş adamları çagrılara kulak vermediler yardıma başka illerden başka bölgede yetişmiş diyarbakıra yabancı fakat içimizdeki diyarbakırlılardan daha samimi birileri tarafından gelince bazıları art niyet aramaya kalktı ve neyazık ki olan diyarbakır spora oluyor...