3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'da slogan tepkisi

Diyarbakırspor'da slogan tepkisi büyüyor. Kulüp Başkanı Adnan Öktüren, "Bu iş böyle yürümez. Bizim siyasetle işimiz olamaz. Aleyhimize slogan atanları birileri susturmalı" dedi.

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'un deplasmanda Altay ile berabere kalması camiada üzüntüye neden olurken, yöneticiler İzmir'de kendilerine yönelik atılan sloganları kınadı. Kulüp Başkanı Adnan Öktüren, Diyarbakırspor'a PKK yakıştırması yapıp slogan atanları şiddetle kınadıklarını belirterek, "Biz spor yapıyoruz, siyasetle işimiz olamaz. Bize yapılanlar bizleri ve camiamızı fazlasıyla üzmektedir. Şeref tribününde bile bizi rahat bırakmayıp, doğru dürüst maç izletmediler. İzmir'de dediğim gibi bize bu şekilde davranılırsa ligden çekiliriz. Birçok deplasmanımızda bize reva görülen bu kötü tezahüratlar kesinlikle önlenmeli ve gereken ceza verilmeli" dedi.

Genel kaptan Dr. Abdurrahman Yakut ise, İzmir deplasmanından mağlubiyetle dönmektense beraberliğin iyi olduğunu ifade ederek, "İzmir'de bize yapılanlar hiç kimseye yapılmadı. Futbol Federasyonu'nu ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Nedir bu bize yapılanlar? Bir ara takımı bile sahadan çekmeyi düşündük. Ama ortamı fazla germek istemedik. Bu maçın gözlemcilerinin raporlarını göreceğiz. Biz Diyarbakırlıyız, kesinlikle bölücü değiliz ve olamayız. 1968 yılında kurulan Diyarbakırspor'un mazisi parlaktır. Bize yapılanları kınıyoruz" diye konuştu.

Yeşil-kırmızılı takımın teknik direktörü Mustafa Uğur da, kazanmak için gittikleri Altay maçından beraberlikle dönmenin kendileri için büyük üzüntü verici olduğunu belirterek, "Bu maçımıza iyi hazırlanarak gitmiştik. Ama istediğimizi alamadık. Maçın ilk yarısına iyi başlayamadık, rakibimiz bizden üstündü. Fakat ikinci yarıda rakibimize oranla daha iyi futbol sergiledik. Diyarbakırspor olarak galibiyeti kaçırdığımızı söylüyorum. Yine de ilk 6'ya girebilme şansımız sürüyor. Maçımız gereğinden fazla stresli geçti. 3 puana ihtiyacı olan bizdik, ama bir puanla yetindik" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:45:51
Güncelleme :14 Nisan 2008 Pazartesi 12:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?