3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'un gelecek vizyonu

Diyarbakırspor Kulübü Asbaşkanı Sait Geçkil, Kayapınar beldesinde bin 340 dönümlük arazi üzerinde yapmayı planladıkları stadyum ve dev spor kompleksiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yeşil-kırmızılı kulübün Asbaşkanı Geçkil, spor kompleksiyle ilgili her hafta vali Hüseyin Avni Mutlu'nun başkanlığında Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediye yetkililerinin katıldığı değerlendirme toplantılarının yapıldığını belirterek, bu projenin hayata geçirilmesinin kulübün kurtuluşu anlamına geldiğini kaydetti.

Geçkil, mera alanı olan arazinin hazineye devredilmesi akabinde Diyarbakırspor'a kazandırılmasıyla ilgili yasal işlemlerin olumlu sonuçlandığını, belediyelerin imar planı için izin vermesinden sonra ihale aşamasına geçileceğini söyledi.

Geçkil, "Ya bu projeyi hayata geçirip kulübün geleceğini kurtaracağız. Ya da Diyarbakırspor yine kaderine teslim edilecek ve bundan sonra çok daha kötü günler yaşayacak. Arazinin tahsisi konusundaki işlemler olumlu sonuçlandı. Vali bey bu konuda çok duyarlı. Her hafta onun başkanlığında yapılan toplantılarda projenin hayata geçirilmesi konusunda değerlendirmeler yapılıyor. Belediyelerimizin de bu konuda duyarlılık gösterip, gerekli kolaylığı ve katkıyı sunacaklarından şüphemiz yok" dedi.

Diyarbakırspor'un milyonlarca taraftar kitlesine sahip olan ve bölgeyi temsil eden bir kulüp olduğunu ifade eden Asbaşkan Geçkil, "Kulübümüzün bugün barınacağı, idman yapacağı tesisi yok. 1990 yılında dönemin belediye başkanı tarafından yapılan kulüp binasının mülkiyeti bile Diyarbakırspor'un değil. Bu bina bu haliyle Diyarbakırspor'a layık değil. Örneğin futbolcuların kamp yaptığı bu binada bizler yönetim kurulu toplantılarımızı yapmak zorunda kalıyoruz. Mevcüt Atatürk Stadı da Diyarbakır ve Diyarbakırspor'a yakışmıyor. Hazırladığımız proje hayata geçerse Diyarbakırspor'un tesis ve kalıcı gelir kaynaklarıyla ilgili sorunları temelli çözüleceği gibi kentimiz ve kulübümüz UEFA normlarına uygun bir stada da kavuşacak. Şampiyon olup Süper Lig'e tabii çıkmak isteriz ancak gerçekçi olmak gerekirse bu şekilde Süper Lig'e çıkarsa asansör takım olmaya devam ederiz. Bu proje hayata geçerse kulübümüzün kurtuluşu olacak, aksi takdirde Diyarbakırspor için gelecek hiç de iyi olmaz" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 12:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?